звезди снимка (1)

СПОРТИСТИТЕ ПО ВРЕМЕ НА ИЗВЪНРЕДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ

 

Един от най-често задаваните въпроси по време на извънредното положение е с какво да си запъним времето вкъщи. Известните личности са намерили отговор на въпроса, като са съчетали полезното с приятното.  Ето някои напълно приложими идеи и за обикновения човек.

Григор Димитров демонстрира в социалните мрежи как се готви традиционното българско ястие мусака. Макар и далеч от родината по този начин българския вкус присъства в менюто му редовно. Може да се вдъхновим от него и да открием в себе си неподозирани кулинарни умения.

Личният пример на Гришо включва и призива, че макар и в условия на социална изолация поддържането на добрата физическа форма не трябва да остава на заден план. Той пусна снимки в публичното пространство как тренира и други любими за него спортове – баскетбол, каране на колело, боулинг. Разбира се важна част от неговата тренировка си остава фитнеса.

Ивет Лалова нееднократно е споделяла за страстта си към писането. В известно токшоу тя сподели че използва част от свободното си време сега за да развие интереса си в невро-лингвистичното програмиране. Тя сподели още че когато човек съчетава полезното с приятното и влага нужното старание накрая винаги се получава нещо хубаво. В нейния случай твърде вероятно е това да бъде някой разказ или книга.

Друг начин , който е достоен за уважение е решението на Тервел Пулев да стане доброволец в софийската болница Софиямед. Той помага в хигиенизирането, транспорта на болни и разпределянето на човекопотока в спешното отделение на болницата.  Това е чудесен пример че статута на известна личност в обществото не пречи да бъдеш съпричастен със случващото се около теб.

За съжаление на всички заради пандемията  спортните мероприятия по света са отменени. Интересно е решението на Йордан Йовчев в създалата се ситуация. Най-добрият ни гимнастик взе участие в  „Кой е твоят Властелин на пръстените“, организиран от Европейската гимнастика (бившият Европейски съюз по гимнастика – UEG). В импровизираното състезание взимат участие още олимпийският първенец на халки от игрите в Атланта през 1996г.  Юри Кеки и олимпийският шампион на халки от Рио де Жанейро през  2016г.  Елевтериус Петрунас.

Гласуването става във фейсбук страницата на Европейската гимнастика – https://www.facebook.com/pg/EuropeanGymnastics/posts/ .

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *