4f5f421c-63af-44af-89bd-ca5b4784f89f

Семейно отслабване – предизвикателствата

 

Според някои проучвания, съществува пряка зависимост между наднорменото тегло и дългогодишното съжителство с романтичен партньор. Това не означава, че трябва да избягвате дългогодишните връзки, за да се грижите за линията си. Можете да сте в топ форма и в топ връзка едновременно! Всичко зависи от вас.

Ако все пак мислите, че спокойствието на семейния живот се отразява върху фигурите и на двама ви – никога не е късно да се изправите с любов срещу излишните килограми или с други думи да започнете съвместна диета, заедно с половинката си!

Да започнеш диета заедно с любимия може да има много предимства. Но има и предизвикателства, за които е добре да сте подготвени предварително. Дори и като двойка да сте единодушни по отношение на храненето и физическата активност, вие и партньорът ви можете да се окажете по различно време в различни ситуации, които да са изпитание за волята и за успеха на всеки един.

Мъжете и жените отслабват различно

Трябва да сте наясно, че мъжете и жените отслабват с различна бързина поради биологичните си разлики. Чисто физиологически на жената и е нужно малко повече време, за да се пребори с излишните килограми, отколкото на мъжа. Това с еднаква степен важи и за задържането на желаните килограми. При мъжете поддържането на теглото е по-лесно.

Тези разлики естествено са строго индивидуални и са само част от множеството фактори за успех. Не се ядосвайте! Подходете с разбиране и не позволявайте това да стане причина за скандал между вас!

Не сравнявайте постиженията си – подкрепяйте се

Следващият път, когато с партньорът ви се наредите пред кантара, не сравнявайте постиженията си.

Не забравяйте, че мъжете имат повече мускули, които спомагат за по-бързия им метаболизъм. Затова те могат да си позволят да похапват повече, дори и по време на режим. В същото време, отслабването при жените не винаги се отразава толкова бързо на кантара, както при мъжете.

Когато губим тегло, част от него се състои от вода. Мъжете имат по-голяма концентрация на вода в телата си, затова те започват да свалят килограмите по-бързо от половинките си. Например, жените пред менопауза са по-склонни към големи колебания в килограмите, поради разликите в загубата и покачването на водата в организма им.

Затова, ако сте жена и си партнирате в отслабването с любимия, опитайте се да не се разочаровате ако той започне да сваля излишните килограми по-лесно и по-бързо от вас. Поставете си свои собствени цели и се придържайте към тях. Опитайте се да се подкрепяте един друг, без да правите сравнения.

Ако партньорът ви не ви подкрепя – не се отказвайте

Да получаваш подкрепа от приятел, особено ако това е любимия човек, помага в борбата с излишните килограми. Какво обаче се случва в моментите, когато ти си готова за промяна към по- добро, но партньорът ти не споделя целите ти и отказва да участва в твоето начинание?

Двойките най-често се хранят в комфорта на рутина, изграждана години наред съвместен живот. Ако един от членовете на семейството се опита да наруши тази рутина, това със сигурност води до дискомфорт у другия. Всяка промяна в начина на живот може да е причина за страх и раздразнителност.

Какво е решението? Най-важното е да останете верни на себе си и да преследвате целта си. Можете да поканите любимия си да се присъедини и заедно да вървите към промяната, но не може да му налагате това насила.

Фокусирайте се върху собствения си прогрес

Ако твърдо сте решили да свалите килограми и да започнете да се храните здравословно, но партньорът ви не желае да участва активно, то със сигурност е добре да се придържате към следните съвети:

  • Поговорете с партньора си за своите плановете и  потърсете неговата  подкрепа.
  • Бъдете отговорни единствено за себе си.
  • Фокусирайте се върху собствения си прогрес. Не позволявайте навиците на партньора ви да бъдат причина за вашия неуспех.
  • Не се оплаквайте! Вие сами сте избрали пътя към промяната и той не винаги е лесен, но пък си заслужава усилията.

Ако все още нямате индивидуален хранителен режим, можете да го поръчате тук.

Ако и вие и партньорът ви сте решили заедно да направите здравословна промяна на хранителните си навици, ние можем да ви помогнем. Пишете ни на info@topforma.bg , за изготвяне на семеен хранителен режим.

 

Print Friendly

Автор: ТопФорма


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *