СТАДИОН-768x422

  ПРЕРЯЗАХА ЛЕНТАТА НА РЕНОВИРАН СПОРТЕН ОБЕКТ В НЕСЕБЪР

  Днес кметът на община Несебър Николай Димитров и президентът  на БФС-Борислав Михайлов обявиха официалното въвеждане в експлоатация на ремонтираните игрища за мини футбол на Спортен комплекс стадион в Несебър. Реновацията бе извършена по проект  „Текущ ремонт на съществуващ тренировъчен мини футболен комплекс и подмяна на тревно покритие с изкуствена трева“ и е финансирана от Българския футболен съюз.

  „Община Несебър винаги е осъзнавала институционалната си роля за развитието на детския и юношеския спорт. Основна цел на нашата политика е да съхраняваме и развиваме спортната база в Община Несебър. Днес лично изказвам своята благодарност към Българския футболен съюз за инвестицията, чрез която малките футболни игрища на стадион „Несебър“ бяха реновирани и осъвременени“ – заяви кметът Димитров.

  В своето обръщение към многобройните присъстващи Борислав Михайлов заяви: “Политиката на БФС е в подкрепа на развитието на детския футбол. В Несебър ние виждаме упоритата и целенасочена дейност на  местното управление за развитието на спорта и се гордеем, че можем да допринесем за подобряване на спортната базата на града. Пожелавам успех  на всички и се надявам оттук да излязат бъдещите футболни звезди на България.“ По-късно г-н Михайлов подари на несебърския клуб топки и екипи.

  По проекта, финансиран от БФС, са ремонтирани са 3 броя игрища  с мини футболни врати с обща площ около 3000 кв.м., включително зоните за  безопасност. Изпълнените дейности  включват: ремонт на дренажната система на игрищата, подмяна на съществуващото тревно покритие на терена с изкуствена трева, разчертаване на терените на мини футболния комплекс и монтаж на нови футболни врати.

  Осъществяването на проекта цели подобряване на условията за практикуване на футбол в община Несебър, повишаване качеството и условията за подготовката и състезателната дейност на детските   и ученически отбори  и осигуряване на модерна материална база за трениращите.

  С това изпълнените  според  стандартите и изискванията на съвременния спорт  детски и младежки бази, заедно с открития спортен комплекс в ж.к. „Черно море“ и  стадиона  в гр.  Св. Влас, създават мрежа от   спортни площадки и съоръжения, които са в състояние да покрият нуждите от терен за тренировка и провеждане на състезания  както на местните отбори, така и на големи футболни форуми.

  Цел на общината е да се осигурят  оптимални условия за физическа активност както за младото поколение, така и за всеки любител на спорта в   Несебър. В средносрочен и дългосрочен план  инвестициите в спортната база осигуряват перспективи пред развитието на спортния  туризъм  чрез   привличане  атлетически организации и клубове от страната и чужбина  в неактивния туристически сезон.

  На откриването на обекта присъстваха още Емил Костадинов –вицепрезидент на БФС, изявеният футболен деятел Христо Порточанов, председателят на ОФК-Несебър Недялко Москов и др.

  Община Несебър е ангажирана, както и досега, с поддръжката на доброто функционално състояние на съоръженията на стадиона и с покриване на  експлоатационните му разходи.

  Print Friendly

  Автор: Nessebar-News.com


    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *