cb2b68db320d10d97dce4a7f02d53551

Португалия е новият европейски шампион по футбол

Португалия победи с 1:0 Франция насред Париж и спечели първа титла от голямо първенство. Автор на гола бе резервата Едер в 109-ата минута. Титлата за португалците е своеобразен реванш за загубения финал през 2004 година, когато те паднаха от Гърция в Лисабон

За крайните победители обаче мачът започна тежко. Още в 8-ата минута тяхната звезда Кристиано Роналдо получи тежък удар в коляното и се контузи. Той опита всичко, за да остане на терена, но не успя и в 25-ата минута беше сменен принудително със сълзи на очи. Роналдо е спечелил всичко с клубните си отбори, но нищо с Португалия.

Той бе изнесен на носилка под аплодисментите на публиката, включително и на френските фенове. На мястото му се появи Рикардо Куарешма.

Първото много добро положение в мача дойде за Франция в 33-ата минута. Муса Сисоко успя да се освободи за удар в наказателното поле на Португалия, но вратарят Патрисио спаси. До почивката домакините имаха леко предимство, но голови възможности нямаше. Гостите затваряха много добре всички празни пространства за бързите нападатели на Франция.

И през второто полувреме французите бяха по-активни. В 60-ата минута Гризман стреля опасно с глава, но топката мина над вратата.

Най-чистото положение до края на мача бе за Франция и дойде в 92-ата минута. Резервата Андре-Пиер Жиняк получи в наказателното поле, излъга защитник и от малък ъгъл стреля, но улучи гредата.

Решителният момент в мача дойде четири минути след началото на второто продължение – 109-ата минута на мача. Силен шут на Едер от 23 метра направи вратаря на французите Лорис напълно безпомощен и топката се заби в долния десен ъгъл на вратата. До края домакините не съумяха да реагират и загубиха финала.

Print Friendly

Автор: Mediapool.bg


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *