antalia_u_14(2)

Нов успех на несебърски тенисклуб

Маринов и Маздрашки са шампиони на двойки, Маринов и Габровска ще играят на финал на сингъл на Източно-Европейското първенство

Павел Маринов (ТК „Супер Спорт“, гр.Варна) и Анас Маздрашки (ТК „Егалите“, гр.Несебър)/на снимката в ляво/ спечелиха титлата на двойки на Източно-Европейското първенство в Анталия (Турция). Надпреварата е за юноши и девойки до 14 годишна възраст.

 

На полуфиналите българчетата победиха с 5:7, 6:2 10-7 Канан Гасимов и Елвин Хасимов от Азербайджан. Във финала Маринов и Маздрашки се наложиха със 7:5, 6:1 над Атакан Карахан и Анил Озгур от Турция.
При юношите Павел Маринов (ТК „Супер Спорт“, гр.Варна) направи обрат и победи Марко Стойлковски от Македония с 3:6, 6:3, 6:1. В спор за титлата Маринов ще играе срещу Един Мулачич от Босна и Херцеговина.

Анас Маздрашки (ТК „Егалите“, гр.Несебър) победи със 7:6(7), 6:2 Симон Кнежевич от Черна гора и утре ще играе за петото място.
При девойките Александра Габровска (ТК „15:40“, гр.София) се наложи с 6:4, 7:5 над Ела Секмен от Турция. В спор за титлата Габровска ще играе срещу първата поставена Яна Стоянова от Македония.

Венета Генчева (ТК „Бароко Спорт“, гр.София) победи с 6:3, 6:4 Раня Мусич от Босна и Херцеговина и утре ще играе за петото място.
Това е втори пореден турнир от Източно-Европейското първенство. България е в състав Павел Маринов (ТК „Супер Спорт“, гр.Варна), Анас Маздрашки (ТК „Егалите“, гр.Несебър), Венета Генчева (ТК „Бароко Спорт“, гр.София) и Александра Габровска (ТК „15:40“, гр.София) с треньор Михаил Петров.

Турнирите са част от програмата за развитие на световната федерация ITF и Тенис Европа за развиващи се държави. България има привилегията отново да бъде поканена за участие от ITF и Тенис Европа.

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *