1. (1)

Несебърски ученик с медали по фехтовка

Сред призьорите на Държавното първенство по фехтовка Филип Юсмен завърши достойно фехтовалния си сезон

Мара МОМЧИЛОВА                                                                                                                          

Филип Денис Юсмен е седмокласник в СУ „Любен Каравелов“ – Несебър. След като приключи успешно учебната година и националното външно оценяване, Филип завърши достойно и фехтовалния сезон.

1-7 (1)На проведеното в Пловдив Държавно първенство, той участва на шпага  за деца на 15 г. индивидуално и отборно и за  Кадети до 17 години. Той регистрира отлично представяне и в двете възрастови групи.

При 15 годишните в индивидуалната надпревара се класира на трето място. След 5 победи  в групите излезе с номер  4 в директната елиминация . С две не трудни елиминации стигна до 8-цата. В борбата за бронза със съотборник от клуб „София“, след като в първата  третина  изоставаше с два туша, успя да се отърси от напрежението и да обърне резултата в своя полза –  15 на 12.

Това  му донесе 3 място и бронзов медал. В отборната надпревара състезаващият се за клуб „София“ Филип взе отново бронз.

В индивидуално състезание на шпага за кадети до 17 год., несебърският  ученик  с невероятна игра   отново  завоюва 3 място. Треньор на младия талант е неговият баща Денис Юсмен.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


    • печатна реклама външна вътрешна реклама Несебър

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *