New Imageewwqwqw

Над 70 деца взеха участие в спортна надпревара в Несебър

New ImagevfggrtgewtgewТурнир по футбол за детските градини

се проведе за втори път в Несебър

 

За втора поредна година футболен клуб „Атлетик-2014” организира турнир между детските градини в Несебър, който се проведе под патронажа на кмета на града Николай Димитров. В надпреварата взеха участие над 70 деца от  ОДЗ „Калина Малина”, ЦДГ „Моряче” и ОДЗ „Яна Лъскова”. Проява, която се  състоя на градския стадион, бе наситена с много оспорвани двубои, придружени от аплодисментите на родителите и гостите на турнира. Меренето на сили и умения на зеленото поле се превърна в истински спортен празник с много настроение и усмивки.  Кметът Николай Димитров бе сред гостите, уважили проявата, и от името на община Несебър поздрави участниците и им пожела успех.

В обръщението си градоначалникът сподели, че за Общинската администрация и Общински съвет е приоритетно развиването на спортните навици и култура у децата, защото така те се учат на дисциплина, изграждат се като характери и развиват качества, които само спортът може да им даде. На турнира присъстваха още председателя на Общинския съвет Румен Кулев и общинските съветници Красимир Мавров, Пейчо Колев, Атанас Терзиев.

След оспорваните надпревари, при малките (трета подготвителна група)  на първо място завършиха футболистите на ОДЗ „Яна Лъскова”, на второ място се класира отборът на ЦДГ „Моряче” и на трето място – ОДЗ „Калина Малина”. При големите (четвърта подготвителна група) купата спечели отборът на ОДЗ „Калина Малина” с две победи – 2:1 срещу ОДЗ „Яна Лъскова” и 3:1 срещу ЦДГ „Моряче”. Второто място беше отредено за децата от ОДЗ „Яна Лъскова”, а на трето място се нареди тимът на ЦДГ „Моряче”.

И тази година малките футболисти спечелиха награди, купи и медали. Отличията им бяха връчени от кмета на община Несебър Николай Димитров, председателя на Общинския съвет Румен Кулев и съветниците Красимир Мавров и Атанас Терзиев.

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


  • печатна реклама външна вътрешна реклама Несебър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *