10599250_509279265872198_6925714719116741988_n

НАГРАДИХА НАЙ-ИЗЯВЕНИ СПОРТИСТИ НА ОБЩИНА НЕСЕБЪР ЗА 2015

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

На официална церемония в зала „Сочи“ в стария град бяха наградени десетте най-изявени спортисти, извоювали множество успехи и титли от олимпиади, световни и европейски първенства, международни състезания, национални и регионални шампионати и прославили името на Несебър през изминалата 2015 година. Отличените бяха състезатели от общинските спортни клубове: ОМК „Несебър 2000“, ОФК „НЕСЕБЪР“, СК „БУШИДО“, КК „НЕСЕБЪР“, „НЕСЕБЪР МОТО“, КСТ „НЕСЕБЪР“.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Малко преди обявяване на имената на най-добрите приветствено слово произнесоха кметът на Несебър Николай Димитров и председателят на Общински съвет Румен Кулев.

„В България може би няма друга община, която да субсидира толкова много професионални и аматьорски спортни клубове“, подчерта в обръщението си градоначалникът. Той бе категоричен, че „за нас е много важно най-вече подрастващото поколение да се развива в една добра посока, да бъдат отговорни и дисциплинирани личности, защото спортът възпитава“. Кметът Николай Димитров подчерта, че въпреки трудностите и препятствията, общинската администрация в добър синхрон с общинските съветници, успява да заделя средства и да субсидира всички спортни клубове.

„Изключително съм горд и щастлив. Благодаря не само на наградените спортисти, а на всички, които участват под някаква форма в нашите спортни мероприятия“, сподели пред множеството председателят на Общински съвет Румен Кулев и не пропусна да подчертае, че „ние виждаме постоянно, че нашите усилия не са напразни.“ На финала на словото си, той се обърна към спортистите с благопожеланието: „Цялата община Ви гледа, носете ни победа след победа.“

 

Признание за успеха на най-изявените спортисти и благодарност към направеното от тях през годината е награждаване на най-добрите от тях.

 

Ето пълния азбучен списък с най-добрите през изминалата година:

 

  1. Борислав Байчев – Спортен клуб „БУШИДО“
  2. Владислав Маринов–Общински морски клуб „Несебър 2000“
  3. Георги Максимов – Общински морски клуб „Несебър 2000“
  4. Иво Тодоров – Общински морски клуб „Несебър 2000“
  5. Лъчезар Димитров – Спортен клуб „БУШИДО“
  6. Марио Сучев – Колоездачен клуб „НЕСЕБЪР“
  7. Николай Йовчев – „НЕСЕБЪР МОТО“
  8. Самуил Лечев и София Коларова – Клуб по спортни танци „НЕСЕБЪР“
  9. Трайо Грозев – Общински футболен клуб „НЕСЕБЪР“
  10. Християна Петкова – Спортен клуб „БУШИДО“

 

Награждаването им бе по азбучен ред, а грамотите и статуетките с гръцката богиня на победата Нике връчиха Николай Димитров, кмет на Несебър, Румен Кулев, председател на Общинския съвет, зам.-кметът Лазар Япаджиев, Стойко Стоянов, секретар на Община Несебър, Георги Щерев, директор на дирекция „Обществен ред, спорт и младежки дейности“ и общинските съветници Николай Киров, Георги Манолов, Атанас Терзиев, Красимир Мавров, Иван Янев.

 

Всеки един от спортистите освен статуетка и грамота, получи и парични награда. Официалната част на церемонията завърши с обща снимка на всички наградени и награждаващи.

 

Събитието уважиха множество представители на различни отдели в Общинска администрация, представители на спортните клубове и граждани.

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *