Ден на здравето и спорта (1)

Либхер надигра 12 отбора и спечели купата на Футболната корпоративна лига

 

Отборът на Либхер-Хаусгерете Марица завоюва за първи път в своята история купата на Футболната корпоративна лига /ФКЛ/. На финала, който се проведе през уикенда, той се изправи срещу отбора на SBTech Global и спечели с резултат 8:6. Първата по рода си футболна лига в Пловдив, която обединява футболните умения на служителите от фирми в Тракия икономическа зона /ТИЗ/ и града, е създадена през 2013 г. от Трайчо Балтов и Евгени Вътев. От 2017-та Тихомир Павлов продължава нейното развитие.

Турнирът е с директна елиминация и в сезон 2021/2022 в него взеха участие 13 тима от фирмите „Viking Life-Saving Equipment Production BG“, „Hanon Systems“, „Брей!“ /Кауфланд/, „TED Boutique“, „ММ“ /MEDIX/, „TELUS International“, „ТЕД БЕД“, „Zobele“, „Латекоер“, „Одело“, „Шанс 2000“, „SBtech Global“ и „Либхер“.

Дни преди финала на футболните страсти, в Либхер-Хаусгерете Марица се проведе 15-тия „Ден на здравето и спорта“ в спортен комплекс „Младежки център Пловдив“ на Гребната база. След двугодишно прекъсване, свързано с пандемията, традиционният за юни празник събра с много усмивки и мотивация над 350 души – сътрудници на фирмата, заедно със своите семейства и приятели. Турнирите по футбол и тенис запълниха голяма част от програмата. В специално организираният от „Мултиспорт“ детски спортен празник се включиха и забавляваха заедно малчугани и възрастни.

Тази година Деня на здравето и спорта организаторите от „Либхер“ обвързаха с инициативата на индустрията от ТИЗ „Чиста и зелена България“. Проектът цели не само периодични акции по почистване, а по-скоро промяна на съзнанието на млади и стари в посока да не изхвърлят отпадъци, да не замърсяват, да не ползват природата като кошче за боклук.

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *