Най-добрият български боксьор Кубрат Пулев, загуби дългоочакваната си битка срещу Антъни Джошуа за четири от световните титли в тежка категория ((WBO, WBA, IBF, IBO). В зала „Уембли Арена“ в Лондон, Кобрата беше нокаутиран тежко в деветия рунд, съобщи topsport.bg. Преди това столичанинът четири пъти изпадаше в нокдаун.

Това бе и второ поражение за сънародника ни след 2014 година, когато загуби с нокаут от Владимир Кличко, отново в опит да се изкачи на световния боксов връх.

По този начин 39-годишният Пулев тепърва ще разсъждава за развитието на своята кариера. Той бе освиркан сериозно от малкото зрители в английската зала. След края на мача пък многозначително сподели на победилия го опонент – „Помни кой съм!“.

Антъни Джошуа пък най-сетне ще има възможност да изигра обединителния двубой за световните титли в тежка категория. Следващият му опонент почти сигурно ще бъде Тайсън Фюри.

Въпреки поражението, Пулев ще стане с 3 млн. паунда по-богат. Победителят Джошуа ще прибере около 9 млн. Парите могат и да се увеличат след равносметката от продадени абонаменти за мача.

Как се разви мачът?

Битката стартира с проучване от страна и на двамата противници. Кобрата тръгна към тялото на Джошуа и регистрира първия удар в срещата. Джошуа пък леко го пробваше с ляв прав, имащ за целта сънародникът ни да свали надолу своя гард. Героите на вечерта опитваха чрез финтове да скъсят дистанцията помежду си. Нито един от ударите през тази част не притежаваше нужната сила.

Първата кризисна ситуация за Кобрата дойде малко след старта на втория рунд, когато сериозна комбинация на Джошуа разклати столичанина. Впоследствие той пое и няколко опасни удара в тялото. Постепенно Ей Джей започна да се приближава до българина, който му се усмихна ехидно при негов неуспешен ъперкът.

В третия рунд Пулев опитваше да държи своя противник под напрежение, увеличавайки сериозно и капацитета на своето полезно действие на ринга. Кубрат действаше мръсно в клинчовете, които допълнително изнервяха съперника му с бели гащета. Първият нокдаун в пасив на Кобрата, бе факт 50 секунди преди края на рунда. Когато Кобрата се изправи на крака, Джошуа стартира със зверски атаки, а след тях дойде и нокдаун №2, като само гонга спаси нашия от поражение.

Прекалено респектиран, това бе определението за Пулев в началото на четвъртия рунд. Опит за дясно кроше демонстрира, че той все още има своето място в големия мач. Джошуа обаче изглеждаше спокоен и методично провеждаше своята боксова тактика.

Минутка след старта на петата част, Кобрата опита финт, заради който обаче бе пресрещнат с десен прав. Последваха няколко тежки размени и поредица от кличнове. Кубрат заслужи адмирации и с един ляв прав в тялото на Джошуа. Пулев обаче отново ни притесни сериозно, когато клекна на земята от дясно дясно кроше на британеца. Като за финал на рунда, Ей Джей усети и тежък ляв, комбиниран с десен в главата си.

Пулев беше перфектен в рунд №6, когато лявата ръка на Антъни постепенно тръгна да пада. Той бе атакуващият боксьор, а всеки един негов удар прецизен и болезнен за големия фаворит.

Част №7 предложи изчаквателно начало, а средата на частта бе критична за Пулев. Той се задържа на крака въпреки поредица от брутални ъперкъти, разбили с лекота неговата защита. Джошуа намираше и по-добрите позиции, с които да засреща българина. Гръмотевично дясно кроше обаче бързо накара Ей Джей да спре с атаката си.

Ляв-десен прав смълча зрителите в „Уембли Арена“. Островитянинът имаше голям късмет, че се размина със зверска балтия, която можеше да се стовари в неговото лице. Пулев обаче трябваше да се активизира още, тъй като изоставаше сериозно по точки. Българинът не можеше да намери „ваксина“ за страхотната вариативност на световния шампион.

Поредица от леви прави свалиха гарда на Пулев, той обаче отговори с контраатака, показваща, че физическата му кондиция все още е на необходимата висота. Историята от предходната част се повтори, а пасивността на Кубрат да парира с глуха защита ъперкътите на Джошуа, вместо да се дръпне назад, не даваха много поводи за оптимизъм. Логично с това дойде и третият нокдаун. Кобрата стана, но веднага бе ударен от гръмотевичен десен прав, а с него дойде и тежкият нокаут!