01

КМЕТЪТ НА НЕСЕБЪР ВРЪЧИ ПОЧЕТЕН ПЛАКЕТ НА СТЕФАН ДИМИТРОВ ЗА ЕВРОПЕЙСКАТА МУ ТИТЛА ПО КАРАТЕ

Кметът на Община Несебър Николай Димитров връчи почетен плакет на Стефан Димитров/на снимката в дясно/ от СК „Бушидо“-Несебър, който преди броени дни завоюва шампионска титла за България на Европейското първенство по карате за юноши U18 в София.

17-годишният Стефан участва в категория  – 65 кг. Жребият го постави в по-трудния поток, което прави победата му още по-ценна. В първия си двубой Димитров побеждава своя съперник от Полша с нокдаун. Втората среща е срещу опитен опонент от Украйна, който отстранява след  второто продължение на двубоя. На полуфинала се изправя срещу силен физически съперник от Литва, над когото демонстрира превъзходство през цялото време.  Финалът е между Димитров и друг български състезател, който несебърският състезател побеждава.

Почетен плакет получи и неговият треньор сенсей Христо Терзиев/на снимката в ляво/, който за пореден път доказа, че умее да превръща свои възпитаници в шампиони. Стефан Димитров е шестият европейски шампион за най-резултатния клуб в общината.

За постигнатия голям успех и прославянето на Несебър и България градоначалникът Николай Димитров благодари лично на Стефан Димитров на среща, състояла се в кабинета му. Кметът изрази своята признателност и на треньора Христо Терзиев за дългогодишната му всеотдайна работа с децата на Несебър в СК „Бушидо“.

Със своята респектираща биография, изобилстваща с престижни титли, призове  и шампиони във всички категории, клубът  е сред водещите в своя спорт в България. „Познат е в Европа и извън Европа, защото при нас идват да тренират и чужди състезатели.“, информира Христо Терзиев и сподели, че към настоящия момент в СК „Бушидо“ се обучават 60 деца от 6 до 18–годишна въраст и около 20-ина възрастни. Това е една от школите, към които има най-голям интерес в града.

„Много съм горд с вашите постижения, както и с успехите на всички нашите млади съграждани, доказали се в спорта, който практикуват.“, заяви кметът Николай Димитров и пожела на шампиона Стефан да продължава да трупа успехи.  Градоначалникът подчерта, че приоритет в политиката на Община Несебър е грижата за младите хора, включително и за развиване на спортните им заложби и талантите им. Кметът изрази увереност, че шампионската титла на Стефан Димитров ще му гарантира място сред най-добрите 10 спортисти, които по традиция местната власт ще отличи в края на годината.

В непринуден разговор малко преди връчването на отличията Стефан  Димитров сподели, че се е чувствал готов за победа. Това е най-голямата му титла до момента, като той трупа опит на различни национални и международни турнири. „С участието ми в това състезание мисля, че доказах, че ще бъда един перспектиращ състезател.“ , заяви той.

Стефан Димитров е на 17 години от Несебър, ученик е в най-голямото училище в общината  – СУ „Любен Каравелов“, тренира карате от 6-годишна възраст. Все още не е решил, но обмисля след завършване на своето средно образование да продължи обучението си в университет с  история или да учи в НСА.

Print Friendly

Автор: nessebarinfo.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *