New Imageжеуишуш

Как да отслабна за лятото

 

„Как да отслабна за лятото“ е въпрос, който обикновено започваме да си задаваме още през първите слънчеви дни на месец март.

Най-често не предприемаме никакви стъпки в посока отслабване до месец юни, но въпросът продължава да ни и вълнува и дори малко да ни стресира. С настъпването на юни, вече сме изнервени и ядосани на себе си и най-често намаляваме сами храната си или започваме някоя драстична диета, за да свалим излишните килограми.

Понякога успяваме, понякога не, а след като се насладим на морето, се връщаме към предишното си хранене и към предишните килограми. И така – до следващия месец март…

Не ви ли се струва, че има нещо объркано в това?

Нужно ли е да водим една и съща битка с килограмите всяка година?

Отговорът на този въпрос зависи изцяло от вас. Защото изборът е във ваши ръце.

Можете да започвате отначало всяка година или да свалите излишните килограми веднъж завинаги.

Ако избирате вторият вариант, продължете да четете.

 

Забравете за популярните масови диети

Най-вероятно вече си задавате познатия въпрос „Как да отслабна за лятото“. Ако желаете това да е последната година, в която си го задавате, забравете за масовите диети.

Те водят до краткотрайни резултати.

За да успеете да отслабнете завинаги, е нужно да промените начина си на хранене. Нужно е да започнете да се храните правилно. Как да го направите?

Започнете с режим, изготвен специално за вас. Режим, който ще е съобразен с вашето здравословно състояние, цели, хранителни предпочитания и начин на живот. Спазвайки такъв режим, вие постепенно ще започнете да се храните правилно. А правилно означава редовно, качествено и умерено.

Всеки човек е различен и няма общовалидна диета. Не се оставяйте да бъдете заблудени. Изберете режим, който е съобразен в вас самите.

 

Не гладувайте

Готови сте да изключите цели групи храни или да минете само на течности само и само да отслабнете за лятото? Но какво ще стане след това? Отговорът ви е ясен, нали? Изтърпявате, сваляте килограми и сте доволни. За кратко. Много бързо свалените килограми се връщат. Здравето ни се влошава. А търпението ни е изчерпано.

Тази година, опитайте да свалите излишните килограми без глад. Ако някоя диета ви кара да гладувате постоянно, то най-вероятно тя не е здравословна.

Да, вярно е, че понякога се налага да намалим драстично порциите си, ако искаме да свалим килограми, но това не означава, че трябва да гладуваме. Означава, че трябва да консумираме  достатъчното за нас количество.  Индивидуалният хранителен режим ни помага да открием кое е подходящото за нас количество, като се съобразява с нашето здравословно състояние и начин на живот.

В началото може да ни се струва малко, но за една седмица организмът ни свиква и вече не изпитваме глад. Научаваме се кое е подходящото количество храна за нас. Свикваме. И постепенно сваляме излишните килограми, като се храним достатъчно.

 

Не търсете бърз, а постоянен ефект

До началото на лятото остават около 3 месеца или 12 седмици. За този период можете напълно здравословно да свалите около 12 килограма. Без да гладувате. Като консумирате храните, които обичате. Като не се лишавате от нищо. И на-важното – докато се учите как да се храните правилно. Бъдете сигурни, че тези 12 килограма няма да се върнат.

Къде е тайната?

Тайната е в балансирания хранителен режим, изготвен специално за вас.

Препоръчителният начин за сваляне на килограми е бавно и стабилно – около 1-1,5 кг на седмица. Това е правилото на здравословното отслабване и ни помогна да отслабнем контролирано и да задържим желаните килограми, избягвайки йо-йо ефекта.

2 -3 месеца са достатъчни да се разделим с вредните си хранителни навици и да започнем да се храним редовно, качествено и умерено. Ще свалим излишните килограми без глад, а с балансиран хранителен режим. Ще подобрим здравословното си състояние. През тези 2-3 месеца ще се научим да се храним правилно и правилното хранене ще се превърне в рутина. Свалените килограми няма да се върнат. За тази промяна са ни нужни само 2-3 месеца. Бавно ли ви се струва това?

Да, вярно е че можете да свалите 10 кг и за 10 дни с някоя от масовите популярни диети.  Но какво се случва след това? Случва се следното – гладуваме 10 дни, изнервяме се, губим търпение, стресираме организма си, влошаваме здравето си, не научаваме нищо, освен да потискаме глада, сваляме килограмите. След месец-два йо-йо ефекта ни връхлита. Килограмите се връщат. Започваме отначало с някоя друга популярна диета за бързо отслабване…

В този случай поговорката „Който бърза, стига бавно“ е точно на място.

Не бързайте.

Грижете се за здравето си. Тази година изберете  да влезете във форма за лятото с индивидуален хранителен режим. По-лесно е. И е завинаги.

Ако все още нямате индивидуален хранителен режим, можете да го поръчате от тук.

Print Friendly

Автор: ТопФорма


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *