karate-768x422

  Зала „Арена Несебър“ бе домакин на 13-то издание на престижния международен турнир

  В НЕСЕБЪР БЕ ПРОВЕДЕНО 13-ТО ИЗДАНИЕ НА МЕЖДУНАРОДНИЯ ТУРНИР ПО КАРАТЕ  „КУПА ЧЕРНО МОРЕ“

  Зала „Арена  Несебър“  бе домакин на 13-то издание на престижния международен турнир по контактно Карате „Купа Черно море“ („Black Sea Cup”), на  който несебърските бойци от СК „Бушидо“ завоюваха златен медал –  Станислав Христов; сребърни –  Керем Хазим, Драгомир Антов, Илия Христов и Артемий Родионов; бронзови –  Симона Загорчева и Венцислав Георгиев.

  В състезанието участие взеха 325 бойци от 10 държави: Германия, Чехия, Румъния, Полша, Украйна, Гърция, Казахстан, Молдова, Израел и България.
  Организатор  на събитието бе  местният СК „Бушидо“, със съдействието и подкрепата на Община Несебър.

  Турнирът, който  набира все по-голяма популярност според коментарите на ръководителите на участващите отбори, е най-силното състезание в южната част на Европа. Според председателя на СК „Бушидо“ Шихан Христо Терзиев, се очаква през следващата година броят на участниците и държавите, които изпращат състезатели, да се увеличи.

  „Съревнованието бе много силно и напрегнато, но протече в добра атмосфера с много положителни емоции. В най-многобройните категории издръжливостта и волята на бойците бяха поставени на изпитание. На финалистите се наложи в рамките само на два часа да проведат по пет двубоя, някои от които с отсъдено допълнително време /продължение/.

  За наше съжаление най-добрите състезатели на клуба не можаха да участват. Двама от тях – Калоян Димитров и Александър Господинов, лекуват контузии, а третият Атанас Димитров е в последна фаза на подготовката си за световното първенство в Токио през юли.“- каза председателят на СК „Бушидо“ Шихан Христо Терзиев.

  Print Friendly

  Автор: nessebarinfo.com


    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *