New Imagewddwdawd

Екипажите на Hyundai Racing Trophy се представиха отлично във втория кръг на едномарковия шампионат

Пето време за Григоров/Миленков в генералното класиране на рали „България“

 

Екипажите на Hyundai Racing Trophy се представиха отлично във втория кръг на едномарковия шампионат

 

 

 

София, 02.06.2016 г. Екипажите на Hyundai Racing Trophy се представиха отлично и на много високо ниво по време на рали „България“ през изминалия уикенд. Състезанието бе кръг и от Европейския рали трофей.

 

В битката за втория кръг на едномарковия шампионат участваха Григор Григоров с навигатор Даниел Миленков, Васил Жеков/Алекс Раева, Христо Геров/Йордан Йорданов, Мирослав Ангелов/Петър Илиев и Симеон Симеонов/Димитър Спасов.

 

Всеки екипаж показа най-доброто от себе си и се възползва максимално от възможностите на състезателния автомобил Hyundai i20 Coupe R1. В състезателен етап 11 – Рожден, петте екипажа на Hyundai Racing Trophy записаха изключителни резултати и завършиха в топ 10 на общото класиране.

 

Григоров/Миленков с 5-то време в генералното класиране

 

Победител във втория кръг на Hyundai Racing Trophy стана Григор Григоров с навигатор Даниел Миленков. Екипажът финишира състезанието с общо време 01:45:44.3. Изненада за участниците в шампионата бе, че в крайното класиране Григоров/Миленков завършиха с 5-то време, като пред тях бяха само амтомобили от по-високи класове – RC4 и RC2. Битката за екипажа стартира още в първата отсечка, с дължина 30 км., където записа много добро време. Първият ден от състезанието премина отлично и високите резултати не закъсняха. През втория ден Григоров/Миленков вдигнаха темпото и скоростта и успяха да влязат в топ 10 на времената в генералното класиране. Още на етап 10 – Бялата вода 2, екипажът завърши с четвърто време в общото класиране. В следващия етап 11 – Рожден, върна газта и финишира с 6-то време. Най-добрия си резултат екипажът записа в най-дългия специален етап 12 – Дюлино, където финишира с трето време в генералното класиране. Рали „България“ бе дебют за Даниел Миленков като ко-пилот и се представи много добре. С Григор Григоров се сработиха много бързо и със сигурност ще подобряват резултатите си в следващите състезания.

 

Геров/Йорданов финишира с трето време в етап 12 – Дюлино

 

На второ място във втория кръг на Hyundai Racing Trophy завърши Христо Геров с навигатор Йордан Йорданов. Екипажът се състезава заедно за втори път и много бързо успяха да се сработят като екип. Състезанието завършиха на 9-то място в генералното класиране с време 01:48:58.3.

На състезателен етап 9 – Бялата вода 1, екипажът завърши с десето време в общото класиране на ралито и след това започна да записва още по-добри времена и да върви напред в класирането. Най-доброто си време Геров/Йорданов записа етап 11 – Рожден, където изпревари Григоров/Миленков и финишира трети в генералното класиране. В следващия етап – Дюлино, екипажът имаше възможност да завърши отново с много добро време, но спука гума и близо 10 км кара по джанта, което го забави. Христо Геров винаги е бил много атрактивен пилот и на това състезание даде най-доброто от себе си. Екипажът се бе подготвил сериозно за ралито и очакванията към тях за следващото състезание са много високи.

 

Симеонов/Спасов с най-добър резултат в етап в 11 – Рожден

 

Трети на подиума се качи Симеон Симеонов с навигатор Димитър Спасов. 17-годишният картингист с всяко състезание подобрява времето си и очакванията на екипа и феновете към него са много високи. Опитът на Димитър Спасов като ко-пилот помогна на младия Симеон и най-добрия резултат  в състезанието записа на състезателен етап 11 – Рожден, където финишира с 10-то време в общото класиране. В генералното класиране Симеонов/Спасов са с 11-то време сред участниците в състезанието. Димитър Спасов е един от най-добрите навигатори в България. Дълги години е бил ко-пилот на Петър Гьошев, който в момента е треньор на екипажите на Hyundai Racing Trophy. Неговият опит със сигурност ще помогне в подготовката и представянето на младия Симеон.

 

Пето време за Ангелов/Илиев в епат 11 – Рожден

 

Мирослав Ангелов и Петър Илиев до последно се бореха за второто място на подиума, но излизане от трасето и невъзможността да продължат участието си в състезанието ги лиши от място в тройката. През цялото състезание вървеше оспорвана битка за второто място с екипажа Геров/Йорданов. Още на състезателен етап 9 – Бялата вода 1, Ангелов/Илиев записаха 8-о време в общото класиране, а на следващия етап финишираха с 6-о време. Най-добрият си резултат екипажът записа на етап 11, където се изкачиха до 5-та позиция в общото класиране. Излизане от пътя в състезателен етап 12 попречи на екипажа на финишира състезанието. Въпреки това екипажът получи бонус точки от участието си в първия ден на ралито, където завърши на второ място за деня.

 

Жеков/Раева с добри резултати през втория ден

 

Дебют на рали „България“ направи Александра Раева като навигатор на Васил Жеков. Още на втория състезателен етап, екипажът записа много добро време и стопи разликата с Григоров/Миленков, които бяха с по-добър резултат в първия етап. Интригата беше много оспорвана, но за съжаление в третия състезателен етап Жеков/Раева не успяха да овладеят състезателния Hyundai i20 Coupe R1 и излязоха с много висока скорост от бърз ляв завой, напуснаха пътя, не финишираха етапа и приключиха участието си в първия ден. Благодарение на бързата реакция и професионализма на механиците на Hyundai Racing Trophy, щетите по състезателния автомобил бяха бързо отстранени и в неделния ден екипажът стартира по системата ре-старт. Отпадането от първия ден обаче донесе наказание от по 7 минути за всеки пропуснат етап. Въпреки добрите резултати, които показа в неделя, на последния 13-ти етап – Варна, екипажът отпадна от надпреварата.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


  • печатна реклама външна вътрешна реклама Несебър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *