5 press

Баскетболен клуб „Несебър“ спечели турнира „Месембрия Къп“

Баскетболен клуб „Несебър“ спечели турнира „Месембрия Къп“, състоял се в Стария Несебър, като победи всички отбори с двуцифрена разлика. Състезанието бе открито от кмета на община Несебър Николай Димитров, който поздрави участниците и им пожела успех.

1 (9)В краткото си слово той подчерта,че общината от няколко години инвестира в изграждането на спортни съоръжения, а в момента се строи и сграда с мултифункционална зала за различни спортове, която ще осигури условия за практикуване на спортни занимания и през зимата. След това кметът даде старт на надпреварата.

Срещите в груповата фаза завършиха при следните резултати:

„Несебър“-„Раковски“ 88-58; румънският „Пинаколада“ срещу „Несебър“ 61-102. На полуфинала срещу „Мейтрикс Глобул“ -Бургас несебърци отново достигнаха трицифрен резултат за крайното 103-74т. и бяха единственият отбор преминал 100т. на турнира и то 2 пъти.

През повечето време местният отбор игра с юношеският си състав. Момчетата, амбицирани от това, че са на собствен терен, бяха много атрактивни, бързи и агресивни и по нищо не отстъпиха на физически по-здравите мъже от другите отбори. Юношите на „Несебър“ получиха и огромна подкрепа от по-опитните състезатели.

Момчетата на Стойчо Кукучев се раздадоха на 100% и в драматичния финал грабнаха първото място на турнира. Пред екзалтираните привърженици, с много хъс те се изправиха  срещу другия финалист – отбора на „МИКС“ – София.  Несебърци, водени от професионалния състезател– Милен Дудев и неостаряващия Константин Касъров, се разгърнаха максимално и грабнаха отличието.

Срещата вървеше кош за кош през първите две части, завършвайки полувремето 25:25. В началото на второто полувреме, с много усилия, домакините успяха да поведат с 10 точки преди началото на заключителната четвърта част. Там опитният бивш играч на „Черноморец“  Димитър Найденов и вдъхновените юноши на БК „Несебър“ показаха  качествен баскетбол и извоюваха титлата „Месембрия Къп 2020“.

Срещата завърши при резултат 71:59. Специален гост на финала беше кметът на общината Несебър  Николай Димитров, който преотстъпи на бившия главен мениджър на НБЛ  Лили Борисова честта да връчи купите на призьорите.

На трето място завърши отборът на „Мейтрикс Глобул“, който победи  тимът на „Раковски“ в малкия финал малко по-рано.

Конкурсът по забивки спечели Константин Касъров, а най-добър стрелец от зоната за 3-те точки беше Милен Дудев.

Българското баскетболно общество изказа благодарности на община Несебър в лицето на нейния кмет и на БК „Несебър“ за отличната организация. От ББО изразиха надежда за бъдещо партньорство, за  да продължи  възраждането на баскетбола в България.

Веднага след турнирa  няколко отбора потвърдиха участие за следващата година. Състезанието  ще стана традиционно за Несебър с тенденция  да се провежда 2 пъти годишно.За първото издание на турнира имаше лимат от 6 отбора. За следващия издание се очакват над 15 отбора, а  форумът ще от 3 до 5 дни.

 

 

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *