980x551_1522754622

Бургаски общински съветник пита кмета за гей парад

Председателят на ВМРО – Бургас Георги Дракалиев отправи питане до кмета на общината, относно обявеното намерение за провеждане на гей парад на 15 май в града.

Дракалиев, който е и общински съветник, пита кмета дали ще предприеме действия по недопускане провеждането на гей парад с концерт на пл. „Тройката“ и демонстративно шествие на „нехетеросексуални, трансджендър, интерсекс хора“, с оглед предотвратяването на възможен сблъсък между тях и възмутени от провокацията бургаски граждани.

 

Ето и целият текст на питането:

 

 

Уважаеми г-н кмете,

     На 22 март 2021 г. в община Бургас е постъпило уведомление от едно лице, което заявява, че на 15 май 2021 г. ще организира „Бургас прайд“ с концерт на пл. „Тройката“, след което участниците ще шестват по централните улици на града.

Мероприятието се провежда за „ЛГБТ+общността“ и „нехетеросексуални, трансджендър, интерсекс хора“, и цели единствено да провокира и подразни бургазлии. Неговият организатор е компрометиран с безцеремонно отношение в социалните мрежи към несъгласните с желанието му да скандализира бургаското общество, с аморални снимки и призиви, както и с вулгарни сексуални оферти, които разпраща по електронен път към лица от неговия пол.

Изявленията му, че това ще е протест срещу някакви нарушени права на тази общност, са напълно несъстоятелни и не по-малко провокативни.

    В града вече се е създало отрицателно отношение към тази неуместна проява. От месец из Фейсбук циркулира електронна петиция за забрана на парада, подкрепена от стотици бургазлии, коментарите в социалните мрежи са изцяло отрицателни, а вече има насрочено и друго, контра шествие срещу този парад.

    С оглед на всичко това, не е трудно да се предвиди, че предстои сериозна конфронтация, която лесно да доведе дори до сблъсъци. Всичко това може да бъде избегнато, ако не се разреши провеждане на планувания парад на централния бургаски площад, както предложих още преди 20 дни.

       Ето защо,  на основание чл.73 от Правилника за дейността на Общинския съвет и взаимодействието му с общинската администрация на община Бургас, желая да получа писмен отговор на следния въпрос:

 

      Ще предприемете ли действия по недопускане провеждането на гей парад с концерт на пл. „Тройката“ и демонстративно шествие на „нехетеросексуални, трансджендър, интерсекс хора“?

 

 

С уважение:

 

 

16.04.2021 г.                                                        Георги Дракалиев

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


   One thought on “Бургаски общински съветник пита кмета за гей парад

   1. Георги Чалдъков

    НЕ и НЕ на хомо-, транс-сексуални и други джендърски шествия в Бургас – най-хубавият, най-патриархалният и най-романтичният град в България!!!! Повече по темата е публикувано във вестник „168 часа“ преди 1-2 години.

    Reply

   Вашият коментар

   Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *