Регистрация - Републиканци за България- БГНЕС (1)

Републиканци за България е първата регистрирана политическа партия за парламентарните избори

 

От политическите пaртии ние се регистрираме първи, защото колегите които минаха преди нас знаете, че са в коалиция. Тръгваме със сериозни намерения да бъдем незаобиколим фактор в следващия парламент и да можем да изпълним обещанията, които ще дадем по време на предизборната кампания. Това каза пред журналисти Цветан Цветанов председател на ПП „Републиканци за България“ след регистрацията на партията за предстоящите парламентарни избори в ЦИК.

„Всички колеги от страната и координаторите на секторните политики до седмица започваме представянето им онлайн. Ще започнем със съдебна реформа и българите живеещи в чужбина. Смятаме, че това са две основополагащи теми, които дискриминират българските граждани и особено тези, живеещи извън страната.

С ограничаване и невъзможност да се направят промени в Изборния кодекс ограничиха възможността на много български граждани да гласуват в чужбина, а имаше такава възможност да бъде направено по пощата, както го направиха нашите съседи от Румъния“, заяви председателят на партията.

На въпрос как Републиканци за България смята на преодолее сегашната социология Цветанов заяви, че: „ Събраните над 31 000 подписа означават, че  сме отговорили в общи линни на това, което ни дават социолозите 1% отговаряме на това, което дават социолозите, поне от внесените подписи днес“.

„Много е важна организационната работа, която трябва да бъде направена. Искам да благодаря на всички колеги, с които за кратък период от време успяхме да покрием хоризонтално цялата страна. Това, което правим със заместник-председателя Павел Вълнев е, да можем да посетим всички области и до колкото е възможно повече общини в тях, да се срещнем с нашите структури, въпреки ограниченията, които има от епидемията. Затова ние ще подходим с иновативен подход и да споделяме нашите секторни политики във Facebook и You tube и да ги представяме на хората онлайн“.

Републиканци за България внесоха в ЦИК изисканите по закон 9 999 подписа на екселски таблици със собственоръчни подписи на подписките, които са събрани за няколко дни.

Цветанов изтъкна, че Републиканци за България са първата регистрирала се партия, защото коалициите се регистрират в друг регистър – там е събиране на няколко партии, които правят коалиция. „Това не е от значение. Ние се съобразяваме с първия възможен ден за регистрация, готови сме и  искахме този ангажимент да бъде отметнат като изпълнен.

Започваме да изпълняваме всичките си планирани мероприятия и събития в нашия календар по хронограмата приета от ЦИК“, каза още председателят на Републиканци за България.

В регистрацията с Цветанов се включиха говорителят и административен секретар на партията д-р Виктор Серафимов, координаторът за София- град Петко Чамов, Деян Нинов координатор на район „Люлин“, координаторът на женската организация Невена Стоянова, координаторът на младежката организация Любомир Методиев и представители от структурата.

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


   10 thoughts on “Републиканци за България е първата регистрирана политическа партия за парламентарните избори

   1. Запрян

    Пожелавам успех на Цецо!Събрал е много читави хора!

    Reply
   2. Stan

    Добре е, че първи са проевропейци и проатлантици. Желая успех на Републиканци!

    Reply
   3. BoLeto

    Интересни избори се задават, с изненади! За жалост, на този етап, социолозите не забелязват потенциала на някои играчи, които демонстрират много добра организация, планиране и най-вече идеи!

    Reply
   4. Joy

    Много хора ще подкрепят Републиканци за България, защото имат желание за промени и визия как да станат реалност. Успех!

    Reply
   5. Петър

    Не знам какво си мисли Цветанов. В продължение на 10 години си неотлъчно до Бойко Борисов, а сега изведнъж се правиш на опозиция. Никой не е толкова глупав, за да гласува за него.
    Цветанов е марионетка на американците. От посолството му дръпват конците и той веднага скача срещу руснаците – ту за Навални, ту за Турски поток. Така гласове не се печелят.
    Цветанов още не е дал смислено обяснение за апартаментите си. Първо да каже как човек с държавна работа се е сдобил с толкова имоти и чак тогава да се кандидатира за каквото и да било.

    Reply
   6. Alex

    Браво за упорството и усилилата! На изборите ще се видят резултатите! Само напред!

    Reply

   Вашият коментар

   Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *