150510-1-cr3

Румен Гечев: Генерал Мутафчийски не ми е началник!

Зад волана в предаването „Карай направо” по NOVA седна и депутатът от БСП Румен Гечев. Той коментира кризата около коронавируса и актуализацията на бюджета.

„Според мен изявлението на г-жа Караянчева за положителната проба на уважавания от мен г-н Адемов не беше случайна. Това беше направено преднамерено на извънредна пресконференция.

На първо четене: Парламентът прие актуализацията на бюджета

Нека да уточним, че ние сме парламентарна република. Щабът може да дава препоръки, а правителството да взима решения.

Г-жа Караянчева може да предлага много неща в качеството си на председател на НС. Но да обявява в 23.30 ч., че отменя ключова комисия, която ще разглежда 10 млрд. заем за държавата, е изненадващо и неприемливо за мен“, коментира заместник-председателят на Комисията по бюджет и финанси на НС Румен Гечев.

„Лошо е когато човек е заразен и боледува. В болниците обаче има много такива хора и държавата не може да спре да функционира. Аз съм офицер, но ген. Мутафчийски не ми е началник.

БСП дават на КС текстове от Закона за извънредното положение

Това, което искат управляващите – да се суспендира Конституцията и да се затвори парламентът, е неприемливо.

България има Конституция и съгласно нея никое правителство не може да тегли заеми с декрети“, добави Гечев.

Той не знаел за друга държава, която обявява жертвите на заразата „на всеки час”. „Излиза човек, като агент на погребално бюро, и съобщава“, възмущава се Гечев.

Горанов: Лимитът на дълга от 10 млрд. лв. не е празен чек

„Г-н Борисов е премиер на България и не трябва да ходи по цехове, а да дойде в Народното събрание и да докладва какво е свършено. Добре е, че се полагат усилия закъснелите мерки да бъдат наваксани. Но искаме политиците да направят баланс между медицинските предизвикателства и икономическите последици“, казва депутатът на БСП.

Print Friendly

Автор: vesti.bg


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *