Канна Рачева проф. Иво Драганов (1)

Канна Рачева с журналистическа награда за цялостен принос срещу корупцията

 

Наградите „Червена линия“ на Антикорупционния фонд се връчват за първи път

Разследващият журналист и съдебен репортер на bTV Новините Канна Рачева бе отличена за цялостен принос срещу корупцията в рамките на първото издание на журналистическите награди „Червена линия“. Конкурсът се организира от фондация „Антикорупционен фонд“ по повод международния ден за борба с корупцията, на 9 декември.

„Канна Рачева, с невероятно упорство, търпение и неотказване от мисията си, осветява всички проблеми на българската правосъдна система, а това е много, много важно.“ Това заяви председателят на журито на наградите „Червена линия“ проф. Иво Драганов.

Канна Рачева е част от редакцията на bTV Новините от създаването ѝ през 2000 година, като следи отблизо криминалните събития и действията на съдебната система. Разказала е хиляди истории и е работила върху големи журналистически проекти, посветени на криминални теми и на проблемите на правосъдието. Тя е носител на десетки журналистически награди, а това, което е наистина важно за нея е възможността да бъде винаги в най-горещите точки и да представи на зрителите какво се случва в реално време.

„Много благодаря на Антикорупционния фонд за наградата – за мен тя е признание и израз на доверие, защото това е една нелека година за журналистиката. Благодаря и на bTV за подкрепата през всичките тези години – за това, че медията е заставала винаги зад мен и заедно сме отстоявали основното правило в журналистиката: „Истината не заема страна. Това го правят хората,“ сподели Канна по повод на отличието.

Признанието за Канна Рачева идва само месец след като зрителите определиха bTV Новините като редакцията с най-голямо и нарастващо доверие и източник на най-обективната ТВ журналистика в страната.*

* Според национално представително проучване на „Маркет Линкс”, проведено през октомври 2020 г. с извадка от 1017 лица на възраст 18-54 г.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *