Гражданин е спасил изхвърлените следствени документи за КТБ, прокуратурата – с нулев интерес

 

 

Документите ще бъдат предадени на европейските надзорници в прокуратурата

 

Гражданин е спасил от унищожаване изхвърлените през уикенда документи, между които и такива по аферата КТБ, от контейнера за отпадъци на столичното следствие на бул. “Монтевидео” в София. Документите са се намирали все още в отпадъците снощи, няколко часа след репортажа на bTV, въпреки уверенията на главния прокурор, информира гражданинът, който е пожелал да не бъде назован.

Изхвърлянето на сериозно количество документи е станало през уикенда след разкритията на следовател Бойко Атанасов от миналата седмица, че в прокуратурата действа специален отдел за работа по делата, които са свързани с политици, и че по тях има намеса на висшестоящи магистрати, включително и на главния прокурор Сотир Цацаров.

Гражданинът изпрати на мейла на Протестна мрежа снимки, от които се виждат описи на доказателства по делото за КТБ, копия от договори за продажба на дружествени дялове, разпечатки от телефони и др. Някои от документите са с оригинален подпис със синьо мастило. Запазени са няколко кутии с изрезки, които е невъзможно да бъдат прочетени в този вид, а за сглобяването им трябват сериозни усилия.

Документите ще бъдат запазени за да бъдат предадени на европейските експерти, които се очаква да пристигнат в прокуратурата, за да бъдат проверени от тях.

23.02.2016 г.

Протестна мрежа

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *