FB_IMG_1633000982533 (1)

7 години „Дом Възможност“ – Бургас

 

 

 

Миналият  уикенд беше изключително вълнуващ за Сдружение „Верният настойник“. Сдружението отбеляза седмата годишнина на наблюдавано жилище „Дом Възможност“ в град Бургас. На специално пикник събитие, „Верният настойник“ покани бивши и настоящи ползватели на социалната услуга.

На събитието присъстваха гости от екипа на Фондация за Социална Промяна и Включване, с които преди седем години Сдружение „Верният настойник“ стартира програмата за наблюдавано жилище в Бургас, дала подслон, образование, грижи и напътствия на над 35 младежи.

fb-img-1632830200951 (1)Програма „Дом „Възможност“ е мрежа от наблюдавани домове за настаняване от семеен тип за младежи без родители, които напускат специализираните институции за деца, лишени от родителска грижа в България. Усилията на специалистите са ангажирани в подпомагане на младите хора да реализират своя самостоятелен старт в живота.

Наблюдаваният дом в град Бургас е част от националната мрежа на Фондация за Социална Промяна и Включване. ФСПВ е този тип институции, които се грижат за младежи на възраст от 18 до 24 години.

След навършване на 24 годишна възраст, младежите напускат институцията, за да намерят нов начин за реализация в живота си. В институцията младежите намират подкрепата на доброволци и социални работници в адаптирането към самостоятелен начин на живот, намиране на работа, завършване на образованието си, също и в придобиването на основни практически умения, като готвене, планиране, бюджетиране, усвояване на хигиенни и трудови навици. Домът в град Бургас е единствената подобна институция в региона с капацитет от шест младежи.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *