DSC_0045 (1)

41 даровити младежи получиха шанс за безплатно обучение от кампания „Шанс за таланта на Бургас“

 

Над 60 ученици от различни средни училища и гимназии в Бургас кандидатстваха в кампанията „Шанс за таланта на Бургас“ на Фондация „Шанс за децата и природата на  България“ по случай десетата ѝ годишнина. 41 от тях получиха възможността да се обучават безплатно в единствения европейски сертифициран център за работа с талантливи деца – Център за млади таланти, гр. Бургас.

Възпитаници на АЕГ „Гео Милев“, ППМГ „Акад. Н. Обрешков“, ГРЕ „Г.С. Раковски“, НЕГ „Гьоте“, СУ „Св. Св. Кирил и Методий“, СУ „Епископ Константин Преславски“, НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“, ПГЧЕ “Васил Левски”, Търговска гимназия, Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации са сред талантите, които вече започнаха да надграждат своите знания и умения в сферата на творческото писане, български език и литература, изобразително и приложно изкуство, моден дизайн, театрално изкуство, информатика и нови технологии, лидерство и управление на проекти.

По покана на Фондацията инициативата подкрепи и Община Бургас, която ще финансира обучението на две от талантливите деца. Избраните на случаен принцип чрез жребий са Весела Ефремова, на 16г. от АЕГ „Гео Милев“, която се включва в Арт проект „Палитри“ с ръководител Златка Коева, и Стефания Ганева на 16г. от ГРЕ „Г.С.Раковски“ – в театрално ателие „Homo ludens – играещият човек“ с ръководител Симеон Димитров. Обучението на всички останали 39 младежа се поема безвъзмездно от Фондация „Шанс за децата и природата на България“

Сред най-изявените финалисти на кампанията са таланти с множество награди и отличия: Деница Младенова на 15 г. от ГРЕ „Г.С.Раковски“ и Елисавета Ларионова, на 16 г. от АЕГ „Гео Милев“ с отличия в сферата на изобразителното изкуство; Станислав Илиев на 18 г. от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и Сияна Железарова на 14 г. от АЕГ „Гео Милев“ – в сферата на творческото писане; Александър Герасимов на 16 г. от НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“, с множество отличия и изяви в сферата на театралното изкуство.

„Радостни сме, че като единствен европейски сертифициран център за работа с талантливи деца имаме възможността да приветстваме толкова даровити младежи от Бургас. Вярваме, че при нас те ще надградят не само знания, но и ще получат вдъхновение и амбиция за покоряване на нови върхове.

С кампанията „Шанс за таланта на Бургас“ целим не само да открием, да финансираме обучението и да помогнем за усъвършенстването на талантливи млади хора, но и се стремим към успешно партньорство и сътрудничество с всички училища в града и региона в името на една обща цел – бъдещето на нашите деца.

Изключително благодарни сме на Община Бургас, че за пореден път ни подкрепя в тази мисия и отпусна средства за целогодишното обучение на двама от финалистите“ – сподели Лилиана Славова, председател на Фондация „Шанс за децата и природата на България“, създател на Център за млади таланти, гр. Бургас.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *