1-3

Рисунка на шестокласничка в Несебър на първа страница на календар на НАСА

 

Мара МОМЧИЛОВА                                                                                                                                      

Елица Маринова е ученичка в VI а  клас на СУ „Любен Каравелов”-Несебър, а през лятната  ваканция, сърфирайки в интернет попада на обява за конкурс на НАСА за рисунка за предстоящия за 2020 г. календар.

1-3 Елица решава да участва със свое произведение. Тя получава разрешение от своята майка, след което изпраща по електронен път рисунка на космическа тема.

1-2В средата на месец януари на домашния адрес на шестокласничката се получава обемист плик с отпечатания вече календар, където на първа страница е отпечатана нейната рисунка. В плика има още стикер на НАСА, значка, визитки на екипа на НАСА, картички с изображения на ракети, с които ще се осъществяват мисии в космоса, както и поздравително писмо.

1-1В него се казва: „Вашето творение показва, че споделяте нашият ентусиазъм и вълнение, относно човешко пътуване в космоса в бъдещето. Благодарим ви, че сте отделили време и сте показвали въображението си в тази рисунка и сте я споделили с нас. Вие и другите млади изследователи показвате талант, който е нужен, за да предвидим нашите бъдещи постижения.

Надяваме се, че ще се трудите здраво в училище, особено в областта на математиката, физиката и инженерните науки, за да развиете качествата си още повече и може би в бъдещето  да започнете да работите за нас, когато ще изграждаме нови космически кораби и ракети, които ще улеснят човешкото пътуване в космоса“.

Част от тези препоръки Елица вече изпълнява. Тя е отлична учееничка,  изучава интензивно английски език, има разностранни интереси и е много щастлива от високото признание в конкурса на НАСА.

 

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *