1(69)

    Три деца в УМБАЛ Бургас спешно се нуждаят от кръводарители

     
    Три деца, настанени в УМБАЛ Бургас, се нуждаят от големи количества кръв за преливане. Две са в тинейджърска възраст, а едното – на 4 години. И при трите причината не е инцидент, а заболявания и операции, които налагат спешно кръвопреливане. Отделението по трансфузионна хематология на болницата е осигурило нужните количества както от собствени запаси, така и от кръвните центрове в Пловдив и Стара Загора. Снабдяването вече започна и ще продължи и през уикенда.
    УМБАЛ Бургас призовава всеки, който има възможност, да дари кръв за трите деца. Ще очакваме кръводарителите в понеделник, 10 юни, в 8 ч. в Отделението по трансфузионна хематология, което се намира зад ДКЦ-І (Първа поликлиника).
    В събота и неделя нито един от кръвните центрове в страната не обработва взетата кръв. Тя може да се обработи едва в понеделник, затова акцията е обявена тогава. Взетата в Бургас кръв ще отиде в Стара Загора за изследвания и преработка и след няколко дни ще се върне като готов продукт. Този проблем няма да съществува в момента, в който в Бургас заработи Кръвен център.
    Решението за разкриването му вече е взето, отпуснати са и средства за ремонт и обзавеждане, но поради дълги административни процедури в здравното министерство той все още не е факт. При Кръвен център в Бургас взетата кръв може да стане готов продукт в рамките само на няколко часа.
    Print Friendly

    Автор: Nessebar-News.com


        Вашият коментар

        Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *