980x551_1522754622

Шести „Паркинг ден“ (Parking Day) в Бургас

 

 

Няколко паркинг места в Бургас се превърнаха в паркове за няколко часа. Инициативата PARK(ing) Day или ПАРК(инг) ден се провежда за шеста поредна година в града.

Чрез трансформацията на местата за паркиране за един ден, всеки трети петък на месец септември, активните граждани и организации в големите градове по света се опитват да засилят вниманието на обществото и градските управи за по- разумно оползотворяване на градските пространства и трайно решаване на проблема с непрекъснато  увеличаващия се броя на заетите от автомобили места, включително пешеходни зони и тротоарите,  в централните градски части и урбанизирани територии със засилена концентрация на населението.

Инициативата и тази година беше вдъхновена от доброволци на неправителствени организации в града: сдружение „АСУ Делфи“, фондация „Астика“, сдружение „Младежка доброволческа мрежа“ и младежи от България и Турция участници в „Европейски корпус за солидарност“.

Инициативата PARK(ing) се провежда с подкрепата на ОП „Транспорт“ и Община Бургас. Днес тя беше посетена от общинския съветник Даниела Божинова, от „Зелено движение“, която обсъди с участниците възможностите за засилване на гражданско участие при провеждане на бъдещи обществени обсъждания на територията на община Бургас.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


  • печатна реклама външна вътрешна реклама Несебър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *