5 (11)

Среща с Героя на труда на Русия Анатолий Суровцев в Несебър

На 15 септември в клуба на Сдружение „С Русия за вяра, единение и култура – Несебър”, се проведе среща с Героя на труда на Русия Анатолий Михеевич Суровцев.

Анатолий Михеевич е заместник председател на Всерусийската организация на Героите, Кавалерите на Държавни награди и Лауреатите на Държавни премии „Трудова доблест на Русия” за Московска област. От четири години е член на Сдружение „С Русия за вяра, единение и култура – Несебър” и активно работи за сближаване на двете организации.

През 2018 и 2019 година по негово предложение руската организация награди членове на Сдружението с почетния знак „Трудово отличие” и „Трудова доблест”.

7 (7)На тазгодишната среща Анатолий Михеевич връчи на Председателя на Сдружението подписания от Председателя на ВОО Алексей Гаврилович Льовин  Договор за сътрудничество между двете организации. Целта на този договор е развитие на дългосрочно, ефективно и взаимоизгодно сътрудничество между двете организации за съхранение на историческата памет за военните и мирни победи на двете държави и ефективно обезпечаване съпричастността на младото поколение с великите исторически събития, съдействие за патриотичното, духовно и нравствено възпитание на гражданите, съхранение и защита самобитността, културата и народните традиции.

Договорът е безсрочен.

Тъй като през м.март името на русофилската организация беше променено с приемане на новия Устав, на Анатолий Михеевич беше връчен подновен  Договор с новото име на Сдружението и подписан от председателя на Управителния съвет на „С Русия за вяра, единение и култура – Несебър”.

Гостът награди членове на Сдружението с почетния знак на ВОО „Трудова доблест на Русия”. Той разказа за дейността руската организация, за своя 86-годишен житейски път и за трудовата си дейност.

Раздялата беше с пожелание към госта за крепко здраве, дълголетие, и все така упорита работа в укрепване на дружбата между двата наши братски народа и задълбочаване и разширяване на връзките между Сдружение „С Русия за вяра, единение и култура – Несебър” и Всерусийската организация на Героите, Кавалерите на Държавни награди и Лауреатите на Държавни премии „Трудова доблест на Русия”.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *