NL_22.031

Седмица на Земята в СУ”Любен Каравелов” – Несебър

1234

 

Мара МОМЧИЛОВА

            Учениците от СУ”Любен каравелов” – Несебър посрещнаха с разнообразни прояви Деня на Земята – 22  април.

В продължение на седмица във фоaйето на училището беше експонирана изложба, подредена от малките природозащитници от третите класове с помощта на учениците от младежката организация на Червения кръст с ръководител П.Русева. Постери с много илюстрации, рисунки и текст показаха защитени видове растения, как животните и растенията оцеляват, лечебните растения, морското дъно, природните феномени на България и др.

Петокласниците от Студио „Да живеем здравословно и пазим природата” с ръководител Соня Дамянова и учениците от МБЧК посетиха организираната от отдел „Екология” в община Несебър презентация на тема „Защитени територии и зони на биоразнообразие на територията на община Несебър”. Учениците получиха подаръци дискове с информация за защитените територии, растителни и животински видове в общината, както и брошури за новите екопътеки „Хилядолетна история”, „Величествен  Балкан” и „Лазурен бряг”.

В часвете на класа се проведоха беседи, касаещи живота и глобалните проблеми на Земята, както и начините за тяхното овладяване с цел планетата да стане едно по-добро място за живеене.

В Деня на Земята учениците от МБЧК почистиха училищния двор и засадиха туя откъм севернатата фасада на сградата.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *