3 press

Седма работна среща между бизнеса и местната власт в Пампорово

ОБЩИНА НЕСЕБЪР СЕ ВКЛЮЧИ В РАБОТНА СРЕЩА НА АСОЦИАЦИЯТА НА БЪЛГАРСКИТЕ ТУРОПЕРАТОРИ И ТУРИСТИЧЕСКИ АГЕНТИ

 

През миналата седмица в  Пампорово се проведе  седмата работна среща между бизнеса и местната власт, организирана от Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти(АББТА), в която Община Несебър взе участие.

Форумът събра на едно място представители на 36 туристически агенции от цялата страна, представители на местната власт от  София, Велико Търново, Варна, Пловдив, Велинград, Казанлък, Стара Загора, Силистра, Ловеч, Свищов, Троян, Чепеларе и др., представители на Министерство на туризма, академични и медийни партньори, както и студенти от СУ „Св. Климент Охридски“ – гр. София и Аграрен Университет – Пловдив.

Община Несебър се представи с презентация на тема екология, екотуризъм и екологичните мерки, осъществяващи се на територията на общината и с кратък филм, популяризиращ културно-историческите ценности и богатия  ѝ културен календар.

Презентацията на общината предизвика интереса на  останалите участници с високия професионализъм при рекламирането и популяризирането на Несебър, който е и една от най-големите туристически дестинации в България.

В дискусионната част на програмата основните акценти бяха свързани с ролите и отговорностите на държавата, местната власт, бизнеса и науката за изграждане на висококачествен и конкурентен национален туристически продукт, идентифицирането на ресурси за регионално туристическо развитие, моделиране на иновативни туристически продукти, чрез използване на непознати или нетипични дестинации, места, събития и практики.

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *