1 IMG_1194 (3)

Руснаци учат български език в Несебър

                                                                                                                                                     Граматическите грешки не бива да бъдат пречка в общуването ни,каза Христо Николов.

 

Максим МОМЧИЛОВ

От няколко години е традиция Общинска организация Русофили-Несебър да помага на руски граждани в изучаването на българския език и на български граждани да учат езика на Пушкин.

От 1 октомври 2019 г. в продължение на осем месеца 12 жени и мъже, руснаци, два пъти седмично се събираха в клуба на организацията и изучаваха българската граматика, научаваха нови думи с помощта на учителката по руски език Ваня Тенева.  Водеха тематични разговори с българи – членове на организацията.

Независимо, че не са на ученическа възраст, малко по- малко те придобиха увереност в общуването си с българите на улицата, в търговски обекти, със съседите си.

На 6 юни, чествайки Деня на руския език и годишнината от рождението на А.С.Пушкин, някои от тях прочетоха стихове на поета в превод на български език. Владислав Баймухамедов и Кристина Слободяник, ученици от ПГ по туризъм „Иван Вазов”- Слънчев бряг.

На 18 юни председателят на Общинската организация Русофили-Несебър Христо Николов връчи грамоти на посещавалите курса. Пожела им да четат повече българска литература, да гледат български филми, да общуват по-често със своите български съседи, познати, приятели.Граматическите грешки не бива да бъдат пречка в общуването ни,заяви той.

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *