zx860y484_4193784

Радев ще забави указа за отделяне на община Обзор

© Надежда Чипева, Капитал

Румен Радев

Президентът Румен Радев ще забави указа за обявяването на нова община с център Обзор до септември. Причината, по думите му, е пречка в закона.
„Предложението, което отправи към мен Министерският съвет влиза в противоречие със Закона за преброяването, според който от предварителния обход до завършването на преброяването не може да има териториални промени. Въпреки това МС предложи да издам указ“, каза пред журналисти днес държавният глава в отговор на въпрос кога ще издаде указа.
Радев добави, че издаването на такъв указ е възможно най-рано през септември, за когато е насрочено преброяването на населението и жилищния фонд. той коментира темата след като гласува на парламентарните избори.
Жителите на Обзор и шест съседни села гласуваха в края на февруари на референдум за отделяне от община Несебър, а правителството одобри създаването на новата община на 24 март. Жителите на някои от селата, останали в малцинство, желаят ново допитване, защото смятат, че за тях е по-удобно да бъдат обслужвани от община Несебър.

Print Friendly

Автор: Dnevnik.bg


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *