1-1

ПРОДЪЛЖАВАТ ДОБРИТЕ ДЕЛА НА НЕСЕБЪРСКАТА ТАНЦОВА ГРУПА „ЗАРЯ“

 

 

И тази година, по утвърдена вече традиция, несебърската танцова група „Заря” отново ще се включи активно в Коледния благотворителен базар, организиран от община Несебър в навечерието на светлия християнски празник. Участието на ТГ „Заря” в базара, който ще се провежда на площад „Жулиета Шишманова”, е на 15.12.2018 г. (събота) от 11:30 часа. Събраните средствата от предстоящото участие на групата в благотворителния базар ще бъдат дарени на деца в неравностойно положение.

 

От началото на своето съществуване Танцова група „Заря”, създадена от Сдружението с нестопанска цел за обществено-полезна дейност „Дамски клуб – Несебър”, неизменно дава своя принос за утвърждаване на моралните ценности и доброто чрез активното си участие във всички благотворителни инициативи в общината. Групата участва активно в ежегодните благотворителни Коледни и Великденски базари, организирани от община Несебър.

Събраните средства от Коледния базар през 2017 г. ТГ „Заря” дари на двама ученици в затруднено социално положение от ПГТ „Иван Вазов” в Слънчев бряг. През 2018 г. ТГ „Заря” се включи и в благотворителния базар, организиран от Сдружението на творците и занаятчиите в община Несебър, с подкрепата на община Несебър, „Цветни дни за Петя” – в помощ на дете от Несебър.

В навечерието на Великден 2018 г., ТГ „Заря” реализира и собствена благородна инициатива – най-нуждаещите се пенсионери от Слънчев бряг получиха Великденски пакети с козунаци, яйца и продукти от първа необходимост. Дамски клуб – Несебър осигури празничните пакети със средствата от паричната награда от участието на Танцова група „Заря” във фестивал в град Русе, и от доброволни дарения на своите членове.

 

ТГ „Заря” очаква своите приятели и съмишленици на площад „Жулиета Шишманова” на 15.12.2018 г. (събота) в 11:30 часа, за да споделят заедно празничното настроение и благородната кауза!

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *