2  IMG_0823

Приключи традиционния коледен базар в несебърското училище


  Стотици ученици, учители, служители, родители и граждани се включиха в благотворителната инициатива, а даренията достигнаха 3689,59 лв

Мара МОМЧИЛОВА                                                                                                                                                     

1 IMG_0815 За поредна година учениците от СУ ”Любен Каравелов” – Несебър, заедно със своите  учители и родители организираха  благотворителен коледен базар. Те отвориха душите и сърцата си за деца в неравностойно положение и такива, нуждаещи се от лечение.

         Ученици, учители, родители, приятели и граждани изкупиха уникални ръчно изработени картички, суровачки, коледни играчки, сувенири, напитки и всевъзможни кулинарни произведения, същинско постижение на кулинарното изкуство.

По традиция зад отрупаните с експонати щандове застанаха момичетата и момчетата –  активисти на Българския Младежкия Червен кръст в училището с ръководител Паунка Русева, доброволци от Фондация „ Международна награда на херцога на Единбург – България“ с лидер Ваня Митева, както и техни приятели.  Логистична подкрепа оказаха родители и класни ръководители.

         По решение на ученическите съвети под ръководството на педагогическите съветници Станкова и Бакалова, част от събраните средства в размер на 3686.59 лв. ще бъдат предоставени по банков път за подпомагане  на дете от несебърското училище, а друга част ще постъпят в сметката на „Българската Коледа“.

С организирането на базара учещи и работещи в СУ ”Любен Каравелов” доказват, че сърцата им са отворени за всяка благотворителна каузa  с надежда всички заедно да сътворят едно добро дело.

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *