1-1

ПРЕСТИЖНО ПРИЗНАНИЕ ЗА НЕСЕБЪРСКАТА ТАНЦОВА ГРУПА „ЗАРЯ“

 

 

Несебърската танцова група „Заря” се изяви успешно на VІІ Национален фестивал на школи и клубове за любители, изучаващи български народни танци „Русчуклийска среща” в град Русе. В престижния фестивал, който се проведе на 10 март 2018 г., взеха участие 23 групи от цялата страна.

2За своите изпълнения  – автентичните хора Калгамашката и Айдар Аваси и разработка върху Дайчово хоро, ТГ „Заря” получи специалната награда на Сдружението на клубовете за български народни хора – грамота и парична награда, за принос към популяризиране и съхраняване на българския народен танц.

Танцова група „Заря” е създадена от Сдружението с нестопанска цел за обществено-полезна дейност „Дамски клуб – Несебър” с цел популяризиране на българския фолклор и утвърждаване на българските традиции. Благодарение на ентусиазма и упорития труд на танцьорите-самодейци и професионализма на своя ръководител Десислава Червенкова, вече повече от 5 години групата е активен участник в културната програма на община Несебър и в различни фолклорни форуми в страната и чужбина.

Успешното развитие на ТГ „Заря” се дължи и на подкрепата на Общински съвет и община Несебър. Председателят на „Дамски клуб – Несебър” Камелия Костадинова, споделяйки удовлетворението на групата от успешното представяне, съобщава, че паричната награда ще бъде използвана за разширяване на обществено-полезната дейност на сдружението.

Print Friendly

Автор: Яна Христова


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *