1 copy

Председатялт на Общинския съвет-Несебър Румен Кулев награди ученици

5 значкаПо повод 220 годишнината от рождението на А.С.Пушкин              

 2 copy Председатялт на Общинския съвет Румен Кулев награди ученици и координатор в СУ „Любен Каравелов“ – Несебър

В изпълнение на проекта „Езикът на Пушкин –  свят без граници”, с който Общинска организация Русофили-Несебър участва в Международния открит грантов конкурс Православна инициатива, организиран от Руската православна църква, 10 ученици от 9 б клас посетиха първия в България руски манастир „ Св. Александър Невски“ край с. Чарган, област Ямбол.

Манастирът е построен с помощта на майката на генерал Михаил Скобелев /Белият генерал/ – Олга Николаевна. Учениците станаха част от тържественото отбелязване на храмовия празник, който е на 6 юни и съвпада с рождения ден на великия руски поет Александр Сергеевич Пушкин.

Проектът е свързан с 220-годишнината от рождението на А.С. Пушкин, който се счита за създател на руския литературен език и цели популяризирането му сред младите хора.

3 copyЗа своето активно участие в проекта, а също така и за отличното представяне в Олимпиадите по руски език, учениците бяха наградени с грамоти, книги на руски език и значки от председателя на Общински съвет- Несебър Румен Кулев и от Христо Николов – председател на Общинска организация „Движение русофили-Несебър“.

Плакет и грамота получи и Ирена Божилова – координатор на проекта и главен учител по руски език в несебърското училище.

                                                          Мара МОМЧИЛОВА

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *