PRAVOSUDIE_2(1)

„Правосъдие за всеки“ пристигна в Бургас

Велислав Величков лично подкрепи водачът на листата на „Продължаваме Промяната – Демократична България“ като съмишленик в битките срещу корупцията

„Познавам Константин Бачийски от един известен плаж от 2020 г. плаж, който беше недостъпен край „сараите“ на Росенец. Като го видях, веднага го разпознах от видеа и от новините. Попитах го, за да съм сигурен дали е той и веднага му предложих да направим интервю на живо край морето. Този стрийминг предизвика страшно много реакции и рекорден брой гледания в мрежата. И аз се радвам, че Бургас има една такава смела личност като него, която се опълчи дори на дългогодишното национално статукво. Изисква се голям кураж. Това не е София, където ще излязат стотици и хиляди на „жълтите павета“, а е Бургас. Липсва такава подкрепа и той рискува да бъде смачкан. Но Бачийски е човек, който вече е разбрал, че когато казваш истината и си чист, трудно можеш да се поддадеш на натиск. И все пак, много се иска – да имаш душа на човек и сърце на смелчага за да тръгнеш срещу статуквото. Той го прави. Това правим и ние от Националната гражданска инициатива „Правосъдие за всеки“ вече 7 години“.

Това сподели в Бургас експертът по конституционно право, адв. Велислав Величков.  Председателят на „Правосъдие за всеки“ пристигна за да заяви лично подкрепа към водача на листата на коалицията с номер 12, Константин Бачийски. И го определи като рядко срещана личност, способна да брани без компромис гражданския интерес. Адв. Величков се пошегува, че двамата предпочитат беля цвят като символ на едно по-бяло бъдеще за съдебната система. „

Ние сме съмишленици с Константин Бачийски и имаме обща кауза –  борбата с корупцията. През годините се убедихме, че гражданите могат да влияят на политиците. Именно общественият натиск върху тях ни помогна, за да започне дебатът за съдебната реформа. Тази тема беше извън първата десетка на обществените приоритети през 2015. Но с протестите през 2020 година в парк Росенец и хора като г-н Бачийски, успяхме да изведем на трето място като важност в страната нуждата от съдебна реформа“, каза още лидерът на Националната инициатива.

Той поздрави и втората в бургаската листа на коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“, Даниела Божинова, за това през годините се е утвърдила като идеологът на гражданските каузи на национално ниво.

По време на посещението си в Бургас, Велислав Величков проведе среща с представители на адвокатската и юридическа общност и граждани. В един открит и експертен разговор, той представи целите и идеите за съдебна реформа на Инициативата „Правосъдие за всеки“. Засегна темата за задачите пред политическата система и гражданското общество.

Адвокатът не пропусна да отговори на горещи въпроси, свързани с правосъдната реформа, с юридически предизвикателства и казуси на граждани, изправени пред неправда в „правова“ България.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *