1-44

Почина още една несебърска личност-Иван Дерменджиев

Погребението ще бъде днес-15 септември от 14,00 часа в Гробищен парк-Несебър !

New-Image8Днес-15 септември  на 92 години внезапно е починал Иван Дерменджиев,съобщиха негови близки.

Той има забележителна биография,нетипична за несебърлия.Техническото му образование е само фон на интересната му кариера.Той бе част от местната бохема,читалищното дело и в служба на културата и спорта в община Несебър.

Бил е сред пионерите-строители на Слънчев бряг.Двадесет години е културномасовик в прочутия някога  Морски санаториум ,а тридесет години коментираше футболните мачове в Несебър.

Работил е на рибарските кораби и в океанския риболов.С името му са свързани първите музикални празници в Несебър,празниците на рибаря и с упорит и последователен труд за издигане авторитета на града.

Последните си години посвети в написване на няколко книги за Морски санаториум и Несебър с факти,които щяха да бъдат забравени без него.

Иван Дерменджиев беше голям приятел на екипа на сайта Несебър нюз.Щастливи сме,че заедно с негови близки помогнахме да издаде своите книги.

Собственикът и екипът на сайта Несебър нюз изказват искрени и дълбоки съболезнования на близките на Иван Дерменджиев,когото несебърци няма да забравят!

Дълбок поклон пред светлата му памет!

Print Friendly

Автор: Красимир Косев-Собственик и управител на сайта "Несебър нюз"


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *