1_2063

Общинският съвет-Несебър ще може да заседава онлайн

 

 Хаджи Максим МОМЧИЛОВ  

Снимки-архив

Време е на само за онлайн заседания на несебърския общински съвет и на неговите комисии,а и за излъчването на живо и на запис на заседанията,както вече го правят в много общини.

Ние от сайта „Несебър нюз“ предлагаме услугите си в това отношение-                                                                                                                             

В Правилника за работата на  Общинския съвет – Несебър бе гласувана  нова глава – тринадесет,включваща условия и ред  за свикване  и  провеждане на заседание на Общинския съвет и постоянните му комисии  от разстояние /онлайн/ или неприсъствено Предложението на председателя на Общинския съвет Румен Кулев  е на т.3 на заседанието на съвета.

При обявени извънредно положение, бедствено положение, извънредна епидемична обстановка или кризисна ситуация, засягащи територията на общината или част от нея и когато въведените мерки и наложените ограничения, свързани с тях, не позволяват или затрудняват провеждането на присъствени заседания, общинският съвет или неговите комисии могат да провеждат заседания от разстояние/чрез онлайн връзка/  или неприсъствено.

Председателят на Общинския съвет свиква заседания  на  постоянните комисии и на  сесия от разстояние  при спазване на изискванията за кворум и лично гласуване, като се осигурява пряко и виртуално участие чрез видеоконферентна връзка  чрез технически средства, които позволяват използване на защитена комуникационна връзка за едновременно предаване и приемане на образ и звук между общинските съветници, намиращи се на различни места, която връзка отговаря на изискванията за мрежова и информационна сигурност и гарантират участието, идентифицирането и възможност за участие в гласуването на всеки общински съветник.

За заседанията по ал. 2 се изготвя видеозапис върху електронен носител. За всяко проведено заседание от разстояние се съставя писмен протокол, към който се прилага видеозаписа.

Председателят на Общинския съвет свиква заседанията, обявява начина на провеждането им и гласуването  в  съответствие с техническата характеристика на  програмният продукт  който се използва за провеждането на заседанията от разстояние.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Бел.ред.:Надяваме се несебърските общински съветници да бъдат обучени да работят със смартфони,таблети и компютри за провеждането на онлайн  заседания на комисии и сесии на общинския съвет.По този начин те ще се изравнят с първокласниците,които отдавна се образоват дистанционно.

Желателно е същи така в сайта на Общинския съвет-Несебър да бъдат записани координати за връзка с местните депутати-телефон и личен мейл,за да могат избирателите да комуникират свободно с тях.

От сърце желаем на несебърските избраници-кметове и общински съветници,здрава,успешна и резултатна на живо и онлайн 2021 година !

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


  • печатна реклама външна вътрешна реклама Несебър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *