6731a959d6a3a9a50ffe3d8e64641029(1)

Областният управител на Бургас проф.Нейкова започва дарителска кампания

Областният управител започва дарителска кампания за осигуряване на храна на сирийските бебета от пострадали при земетресението райони

 

Областният управител проф. Мария Нейкова започва дарителска кампания по набиране на хуманитарна помощ за пострадалите от опустошителното земетресение в Сирия. Хуманитарната акция е насочена към набавяне на бебешко адаптирано мляко за деца до 1 годинка и друга пакетирана бебешка храна.

Кампанията е в резултат на отправена вербална нота от посолството на Сирийската арабска република в София с молба за помощ и подкрепа на пострадалите бебета в резултат на опустошителното земетресение в Сирия на 6 февруари т.г.

„Хиляди деца и семейства останаха в риск и имат спешна нужда от подкрепа след разрушителното земетресение. Хиляди деца останаха без родители и дом. Исканата подкрепа от Сирийското посолство е за осигуряване на адаптирано мляко за бебета. Присъединявам се към молбата на дипломатическата мисия и апелирам към всеки, който има възможност да подкрепи кампанията“, каза областният управител Мария Нейкова.

Дарителският пункт ще е разположен в Областна администрация Бургас. Събира се само адаптирано мляко за бебета под или около 1 годинка и друга пакетирана бебешка храна. Няма ограничение за марката и производителят. Кампанията ще бъде активна до 30 юни 2023 г. Който желае да помогне на сирийските бебета, може да достави дарението си от 8:00 до 18:00 часа всеки делничен ден в сградата на Областна администрация Бургас на адрес: гр. Бургас, ул. „Цар Петър“ №1.

„Убедена съм, че жителите от Бургаска област няма да останат безразлични и отново ще докажем, че тук живеят хора, които ще протегнат ръка в нещастието на най-малките и най-уязвимите“, допълни още областният управител.

Бебешката храна ще достигне до нуждаещите се чрез посолството на Сирийската арабска държава н София.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *