а2

Нов проект на Общинска организация Русофили-Несебър

 

  „Дом, лишен от книга, прилича на тяло, лишено от душа.“

/Цицерон/
значкаВ изпълнение на проекта „Езикът на Пушкин –  свят без граници”, с който Общинска организация Русофили-Несебър участва в Международния открит грантов конкурс ПРАВОСЛАВНА ИНИЦИАТИВА, организиран от Руската православна църква, продължава дарителската акция за увеличаване на библиотечния фонд на организацията.

Този проект е свързан с 220-годишнината от рождението на А.С.Пушкин, който се счита за създател на руския литературен език.

В бюджета на проекта са предвидени средства за закупуване на книги на руски език за участниците в мероприятита. Вече са заявени около сто ралични заглавия на руски език за учениците, участващи в проекта. Книгите са съобразени със степента на владеенето езика от децата.

Много членове на организацията също даряват свои книги. Библиотеката на Общинската организация Русофили-Несебър вече има над 2000 заглавия на български и руски език.

Поседното голямо дарение е от адвокат Александър Тодоров от гр.София.

На 15 май адвокат Тодоров  лично донесе като подарък за библиотеката 216 книги. Тяхната тематика е насочена към изграждане и утвърждаване на християнските идеали, на вечните семейните ценности.

Богатият библиотечен фонд не е само за членовете на организацията ни, а и за всички граждани, обичащи книгата.

От следващия месец се планират прожекции на художествени и документални филми в клуба.

печат ча-1

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *