N97A9264

  Нови седем млади специалисти вече са част от УМБАЛ Бургас

   

   
  Седем млади лекари-специалисти вече са част от екипите на УМБАЛ Бургас. Те успешно защитиха специалностите, по които се обучаваха в отделенията на бургаската болница и ще продължат да работят в нея.
  Един от лекарите защитава втора специалност – неонатология. Това е д-р Ирина Апостолова, която вече има специалност „детски болести“. В Отделението по неонатология приключи своето обучение и д-р Таня Трифонова-Делчева, която вече е специалист-неонатолог. Така отделението, което се грижи за недоносените и рисковите новородени в УМБАЛ Бургас вече има петима специалисти-неонатолози и трима специалисти по педиатрия – най-много от всички болници в региона, които разполагат с родилни отделения. Тук продължават своята специализация по неонатология още трима лекари.
  Специалност „ортопедия и травматология“ успешно защити и д-р Даниел Желев, лекар в Клиниката по ортопедия и травматология, с множество участия по научни форуми у нас и в чужбина. Другите нови специалисти са д-р Христина Борисова-Жечева – нефрология, д-р Иван Бошев – нервни болести, д-р Светлин Харалампиев – анестезиология и реанимация и д-р Анета Георгиева – акушер-гинеколог.
  Всяка година в УМБАЛ Бургас успешно защитават специалност между 15 и 20 млади лекари. Повечето от тях остават да работят в отделенията на болницата, чийто лекарски състав е вече значително подмладен.
   
  На снимката е екипът на Отделението по неонатология. Снимката е архивна, от посещението на президента Румен Радев в отделението. 
  Print Friendly

  Автор: Nessebar-News.com


    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *