1-5509

Несебър с Гран При от Балчик


Студио „Таланти“ при СУ „Любен Каравелов“ – Несебър   с Гран При   в „Светът в детските длани“

Мара МОМЧИЛОВА

1-5508 Международният детски фестивал на изкуствата на английски език и детското творчество „Светът в детските длани“ е особено явление във фестивалното движение у нас, което за 11-ти път събра деца от България и чужбина.

През настоящата година събитието се проведе в началото на юли, като организатори са Община Балчик – отдел на образованието и хуманитарните дейности, Народно читалище „Паисий Хилендарски“ – Балчик и Светлана Атанасова – преподавател в частна английска школа и директор на фестивала. Участниците се състезаваха в следните категории : сценично изкуство на роден език и на  английски  език , рецитиране, вокал, хореография и фолклор, разпределени в четири възрастови категории.

В тазгодишното издание на фестивала несебърското училище бе представено от Студио „Таланти“ с ръководител Петко Божилов. Учениците се състезаваха в категорията „Сценично изкуство на роден език“ в трета възрастова група. Младите таланти представиха спектакъла „За любовта“, подготвен в кратки срокове специално за фестивала и включващ откъси от различни техни представления, обединени от темата за любовта.

1-5507 Представлението предизвика много настроение, положителни емоции и усмивки по лицата на зрителите. След неговия край младите училищни театрали получиха заслужени аплодисменти и суперлативи за представянето си, а по решение на журито им бе присъдена Гран При.

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


  • печатна реклама външна вътрешна реклама Несебър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *