New Image4tterter

НЕСЕБЪРСКИ ТАНЦЬОРИ В ТРИ ФЕСТИВАЛА

 

В същински фестивален маратон се впуснаха участниците във ФГ ”Незабравка” при СОУ”Любен Каравелов” – Несебър с ръководител Андиопа Цветкова и хореограф Десислава Червенкова. Само за месец танцьорите участваха в 3 фестивала в различни български градове.

2000 изпълнители в областта на музикалното и танцовото фолклорно изкуство и словесния фолклор участваха в конкурса „Заблеяло ми агънце“, който се проведе на две сцени край Петропавловския манастир. Журито на фестивала бе впечатлено от ревюто на автентични национални носии от несебърските

участници и ги отличи с поощрителна награда за най-красив автентичен костюм.

Много овации заслужи представянето на ФГ”Незабравка” на

организирания от КНСБ и Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов”  ХVІ Детски етнофестивал „Децата на Балканите – с духовност в Европа”, посветен на най-хубавия детски празник, 1 юни – Международен ден на детето. Той се проведе в   Летния театър на китното селище Минерални бани, Хасковска област, а  медийни партньори на събитието бяха Българска национална телевизия и БНР „Радио Благоевград”. Там несебърската група се представи с ревю на автентични национални костюми и изпълни северняшки, шопски и тракийски танц.

В края на фестивалния маратон ФГ”Незабравка” дефилира на проведения в Несебър III Международен фолклорен фестивал  „Несебърски накит”.

                                                                        Мара МОМЧИЛОВА

 

Print Friendly

Автор: Мара МОМЧИЛОВА


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *