DSC_0223(1)

Наградиха в Бургас най-добрите малки математици в престижния турнир „Многознайко“

 

На 13.05.2023  в центъра за млади таланти, гр. Бургас бяха наградени финалистите от V регионален математически турнир за деца от предучилищна възраст „Многознайко“. И тази година турнирът беше изключително успешен, а участниците над 120 от 40 училища и детски градини в Бургас и региона.

Състезанието е единствено по рода си в региона и има за цел да открива и развива математическите заложби у децата от най-ранна възраст.

„По време на работата ни по проектите по математика се роди идеята да създадем и проведем състезание, където и най-малките могат да премерят сили и да покажат знанията си, защото всички знаем колко е важно талантът да бъде открит и да започне да се развива целенасочено още в най-ранна детска възраст, а нашата цел е именно да предоставим възможност за изява на всички, които обичат и се занимават с математика от най-ранна възраст и да провокираме креативното мислене при решаване на приложни математически задачи.

Така преди 5 години открихме и Лъчезар Томов, един от най-малките златни медалисти в света и оттогава Лъчо е наш възпитаник и продължава да ни прави горди с успехите си. “, сподели Лилиана Славова – Председател  на Фондация „Шанс за децата и природата на България“ и Център за млади таланти, гр.Бургас.

DSC_008137 деца получиха признание като извоюваха своите медали и грамоти на престижния форум.

Награди и сладки изкушения бяха осигурени от издателство „Бит и техника“ и завод „Победа“ АД, които за поредна година подкрепят организаторите в инициативите им за открива и подкрепа на талантливи деца.

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *