980x551_1522754622

Министерски съвет реши да учреди безвъзмездно в полза на Община Бургас право на строеж

Държавата предостави имоти на Община Бургас за изграждане на защитена лодкостоянка до кв. Сарафово

 

На редовно свое заседание, проведено на 08.09.2021 г., Министерски съвет реши да учреди безвъзмездно в полза на Община Бургас право на строеж върху поземлени имоти за изграждане на защитена лодкостоянка. Имотите са разположени до кв. Сарафово. Предоставените терени са публична държавна собственост и представляват части от морското дъно в границите на вътрешните морски води на България в Черно море.

Инвестиционната инициатива на Община Бургас е за изграждане на лодкостоянка с нови хидротехнически пристанищни съоръжения. Проектният капацитет на лодкостоянката е 20 малки риболовни кораба.

Те ще позволяват заставането на котва или приставането, престояването, изтеглянето на брега и обслужването, в т.ч. разтоварване на уловите, зареждане с гориво, вода или хранителни продукти, както извършване на малки ремонти на малки риболовни кораби за дребномащабен крайбрежен риболов.

Проектът предвижда още върху части от морското дъно да бъде изградено хидротехническо пристанищно съоръжение за защита на акваторията от вълново въздействие, течения и наноси.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *