sre6ta_jeni(1)

  Инж. Петър Кънев в Бургас: Да приключим с експериментите, България се нуждае от достойни управленци

   

  Среща с жените-социалисти от Бургас и региона проведоха кандидатите за народни представители от Коалиция „БСП за България“ за Втори многомандатен избирателен район. „Надявам се изборите на 9 май най-накрая да отстранят инфантилизма, наивността и аматьорщината в управлението на България през последните години. Време е да приключим с експеримента млади хора, или не толкова млади, за които обаче политиката е просто хоби, а не професия, да ръководят държавата. Това заяви по време на срещата водачът на листата инж. Петър Кънев.

  В нея участваха още Тодор Байчев, инж. Паруш Парушев, Милена Радева, Йона Чобанова, Тинка Желязкова, Дора Петкова и Живко Господинов.
  БСП-Бургас има представител и в листата за Европейския парламент. Това е Радостина Георгиева, доскорошен директор на елитната ПГРЕ „Г. С. Раковски“, която заема 12-а позиция в евролистата. Тя също присъства на срещата, организирана от БСП-Бургас и Съюз на жените-социалистки.

  sre6ta_jeni3(1)Представителите на „БСП за България“ представиха предизборната си програма, очертаха накратко своите приоритети и причините да участва в изборите.

  „Листата ни е много стабилна и интересна. Състои се от експерти, но вие ги познавате, те са представители на всички общини“, каза инж. Петър Кънев. Той каза още, че не само за хората, но за самите политици е много тежко всяка година да има избори.

  „Не ми тежи финансово, нито логистично, готов съм сега да тръгна и да се срещна с хората. Но вече ми тежи това, че не знам какво да говоря. 3 години – 6 пъти избори… Никога не съм бил привърженик на слоганите на кампаниите, но тази година имаме много добър, а именно „За достойна България в мирна Европа. В тези четири думи две са определящи за всичко онова, което ние очакваме – да имаме достойни политици, българи, управленци, които да защитават името на България във всички каузи“, добави водачът на бургаската листа.

  Инж. Кънев отбеляза, че през последните 10 месеца държавата се е управлявала от хора, които се учили в движение на принципа „проба-грешка“, като най-фрапиращият случай по думите му е промяната на Конституцията.

  „Влязохме в политическа спирала, от която трудно ще излезем, чакат ни трудни и тежки времена“, каза в заключение инж. Кънев.

  Тодор Байчев, втори в листата подчерта, че сред основните приоритети на БСП са социалните проблеми.

  „Трябва да има преизчисляване на пенсиите. По отношение на здравеопазването – твърдо стоим зад тезата, че не трябва болничните заведения да са търговски дружества. Търговия със здраве не трябва да има“, каза Тодор Байчев и даде за пример лични неприятни преживявания, свързани с нормативната уредба в болниците.

  Той подчерта, че сред приоритетите на БСП са още образованието, като според него учебниците трябва да са еднакви във всички учебни заведения, за да се сложи край на експерименталното обучение.

  На срещата инж. Петър Кънев представи и кандидата за евродепутат Радостина Георгиева. Тя заяви пред присъстващите, че е приела поканата на БСП да участва в изборите, тъй като вярва в тяхната идея и принципи. Георгиева дълги години е била директор на Френската гимназия в Бургас, участвала е в много европейски проекти, дейности, свързани с образованието и културата.

  „Идеята за Европа ми е много близка. Особено сериозно се занимавам с образователни проекти между България и Франция и други европейски страни. Европа трябва да бъде така, както беше създадена – за хората. Работя основните европейски езици и имам знания на европейска тематика, продължавам да работя в сферата на образованието“, допълни кандидатът за евродепутат.

  Кандидатите за народни представители призоваха към активност в изборния ден и за подкрепа с бюлетина номер 24.

   

  Print Friendly

  Автор: Nessebar-News.com


    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *