1

Изявление на концесионера на Южен плаж Слънчев бряг

 

Във връзка с публикации относно инцидент на южния плаж в Слънчев бряг, от дружеството концесионер заявяват следното:

 

 

На 08.08.2022 г.  група полски туристи са влезли в морето при вдигнат червен флаг поради бурни вълни и особено опасни подводни течения.  Същите са били предупредени многократно от двете спасителки, работещи на най-близкия пост, че влизането във водата е абсолютно забранено. Чуждите туристи във видимо нетрезво състояние са се държали изключително арогантно и обидно към двете дами- използвали са унизителни реплики и неприлични жестове.

 

Неколкократно им е бил подаден сигнал със свирка и указания да се върнат. Туристите не са предприели абсолютно нищо след сигналите, продължили са да навлизат навътре в морето.

 

Спасители от съседен пост са тръгнали след тях, като настоятелно са ги увещавали да излязат, защото времето е било много лошо с бурни вълни и реална опасност да  се случи инцидент.

 

Един от полските туристи е загребал шепа пясък от дъното на морето и го е хвърлил в очите на спасител, а друг от туристите го е нападнал физически, като го е блъснал и съборил.

 

Реанимационният екип, ситуиран на плажа е пристигнал и лекарите са оказали първа помощ на спасителя, като са почистили очите му от пясъка.

 

При тази проява на агресия към спасителя, неговите колеги са се намесили да го защитят и да прекратят нападението над него. Вярно е, че ситуацията е излязла извън контрол, имало е викове и скандал, бутания.

 

Докато спасителите на южния плаж са се опитвали да извадят от водата поляците, с цел да опазят живота им, по същото време на съседен плаж  трима души са започнали да се давят едновременно. Спасителите там са  успели да извадят от водата двама, за съжаление третият се е удавил.

 

Туристите трябва да разберат, че когато спасителите не ги допускат във водата, това е за да ги защитят от собствената им самонадеяност или безотговорност. Времето е много лошо, има опасни подводни течения, мъртво вълнение и едновременно високи вълни. За поредеден път отправяме апел към всички туристи да бъдат отговорни и дисциплинирани, когато са на плажа.

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *