orig_00bb3ffa7fd2190d83d9201a2a57e5ac

ЗЛАТО Е ВИНОВНО ЗА РАЗВОДА НА ОБЗОР С ОБЩИНА НЕСЕБЪР

adc5bc313b74a82fdb63879a67c4be3f

 

Красимир Косев

 

 

 

 

Каквото и да си говорим,в крайна сметка става въпрос за пари и злато,казват мъдрите евреи

Стотици читатели на „Несебър нюз” ни писаха с молба да проведем журналистическо разследване и да изразим нашето мнение по уйдурмата наречена „Отделяне на Обзор и още шест селища от община Несебър и обособяване на община с център град Обзор”.

Стимули в тази насока получихме и от наши приятели от красивия град Обзор- обявен още по царско време за първия черноморски курорт.

Нужно ни беше  време,  немалко усилия ,проучвания и средства ,но вече сме в състояние да обявим междинните резултати от разследването ни,което ще продължи и с помощта на спомоществователи.

На този етап ни е ясно ,че дъвките за отдалеченост от Несебър,Спешната помощ,Пожарната,пътя през зимата и други закачки с общинската администрация ,нямат нищо общо с истинските мераци.

Причината е по-съществена и бляскава ,и си струва усилията,които положиха централни и местни фактори,криещи се главно зад кмета на Обзор и т.н. „Инициативен комитет за отделяне от община Несебър”.

Tyr1Ние установихме,че истинската причина за напъните  на отделянето е заровена в една средна по големина река ,която преминава край село Козница и се нарича „Двойница”.Тази река тръгва от поморийското село Козичено,минава през Горица,Дюлино,Попович и се влива в морето край Обзор.

Наш достоверен източник,роден и живял в село Козница ни довери,че още като дете е виждал в „ряката” блестящ пясък,и малки жълти зрънца,които  по-късно  разбрал,че са злато.Вече възрастен,той събрал известно количество от ценния метал,успял да напусне страната и да се устрои добре в чужбина.Върнал се в България преди няколко години ,но запазил тайната си до сега.

Козница е от най-старите селища в община Несебър.В него и имало около 60 къщи и до 350 жители.Селото е било и с начално училище ,а хората са имали 3-5 деца.Преди да се направи моста над реката към селото,и възрастни и деца са я преминавали на кокили-това също може да се провери.

Сега в златното село живеят само 5-6 души,част от които не са и местни.Интересът към имотите тук се увеличава и се знае,че неслучайни хора и от Несебър са закупили тук къщи или парцели.Любопитно е ,че за 8 гласуващи на референдума за отделянето ,е пристигнала комисия от пет души,като от общо 13 гласували 10 са били против напъните за отделяне…..

DSCF45191-300x224Пъзелът за образуване на новата община постепенно се нарежда.Знае се кой едър бизнесмен има интереси и хотели около Обзор,а крайбрежието тук все още има голям потенциал.Край село Баня и Емона ,които също гласуваха против отделянето ,е прекрасния район на Иракли.

Същият този бизнесмен вече е получил обещание за концесия ,свързана с добив на злато от река Двойница за следващите двадесет години….

И още едно доказателство за златния мерак.Известна обзорска фирма ,няколко пъти бе залавяна да гребе пясък от река Двойница край Обзор.Глобите ,ако изобщо ги  е имало ,не я стряскаха,защото пясъкът крие голямо богатство ,ако бъде правилно обработен.

TyrС помощта на нашият източник ,ние изпратихме проби от златния пясък до две различни сертифицирани лаборатории в чужбина .Проблемът ни засега е,че не можем да платим за този анализ.Затова се обръщаме към хилядите ни читатели -който има желание да помогне ,да се свърже с нас по координатите на сайта.

Ще му бъдем благодарни не само ние ,но и гражданите на Обзор,които ще разберат кой,кога и защо ги е въвел в заблуда.Днес изпратихме  наше подробно  писмо,свързано с написаното по-горе и  до Президента на Република  България.

Той ,за щастие има последната дума ,за да спре поредната  голяма  далавера в община Несебър,след позабравения вече Делфинариум

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

Print Friendly

Автор: Красимир Косев


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *