1 (88)

Засилен интерес към ваксинацията в медицинския център на УМБАЛ Бургас

 
 
Засилен интерес към ваксинацията срещу COVID-19 наблюдават в имунизационния кабинет на МЦ „Св. Николай Чудотворец“. Медицинският център на УМБАЛ Бургас бе първото лечебно заведение, в което стартира ваксинационната кампания в Бургаска област през декември миналата година и оттогава работи без почивен ден. През лятото интересът към имунизацията бе спаднал, но от няколко седмици в кабинета наблюдават ръст на желаещите.
В момента центърът разполага с три вида ваксини – еднодозовата на „Янсен“ и РНК-ваксините на „Пфайзер-Бионтех“ и „Модерна“.
Най-голям е интересът към еднодозовата ваксина, следвана от тази на „Пфайзер“.
Докато при старта на ваксинационната кампания в МЦ „Св. Николай Чудотворец“ идваха предимно възрастни хора, напоследък основният поток се състои от млади посетители. Забелязва се ръст на желаещите да се имунизират сред групата на 18-25 годишните. Имунизации са правени и на няколко деца под 18-годишна възраст.
Работещите в кабинета споделят, че вече има запитвания от хора, ваксинирани в началото на годината и желаещи да си поставят трета доза, но към момента това не е възможно, докато не се получи официална разпоредба от МЗ.
Ваксинациите се провеждат както следва: в делнични дни след 15 ч. и в почивни дни – в кабинет в основната сграда на МЦ „Св. Николай Чудотворец“, вход през Централната регистратура на УМБАЛ Бургас. В делнични дни до 15 ч. – в кабинет на гърба на Спешно отделение, до паркинга на линейките.
Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *