OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Десетилетието на Николай Димитров 2007-2017 г.

Екипът на сайта „Несебър нюз“ поздравява всички именици днес ,както и рибарите и банкерите…..без които не можем!

Честит Никулден !

7_89Максим Момчилов

 

                                              

По идея на кмета на Община Несебър Николай Димитров се реализира инициативата „Дари книга“.Четивата, които могат да бъдат предоставяни за безвъзмездно ползване, ще бъдат съхранявани в новата библиотека, която ще се помещава в Центъра за култура и образование „Артиум“ в новата част на града.Първите книги, които се получиха във фонда на библиотеките бе наскоро от печат с 12 интервюта за кмета Николай Димитров, озаглавен „Да бъдеш себе си“.

Представи я нейният съставител-журналистът и редактор на в. „Слънчев бряг прес“ Максим Момчилов с любопитни детайли от нейното съдържание, като накрая лаконично заключи: „С течение на времето ще оцените тази книга.“.

    1-corГодина след година се изпълниха 10 /вече 13/  години от кметуването на Николай Димитров.Официално той встъпва в длъжност в началото на първия мандат с удостоверение за избиране на кмет с  № 1430 от 5 ноември 2007 г. на Общинската избирателна комисия-Несебър.

Още преди това, в навечерието на изборите – на 28.10.2007, е първото интервю: „Вярвам в безпогрешния усет на несебърския избирател” от 26.10.2007. То се оказа и знаменателно в хода на предизборната  кампания с първото си мото: «Продължаваме разумно», а с течение на времето – и пророческо.

Със следващото си мото: „Пътят продължава” е избран за втори мандат и  встъпва в длъжност  с удостоверение №КО-1/01.11.2011 на Общинската избирателна комисия-Несебър.В поредния трети мандат той обяви мотото си: «Правилно поставените цели носят успех», встъпвайки в длъжност с удостоверение №860 от 31.10.2015 на Общинската избирателна комисия-Несебър.

В първата предизборна кампания, освен Николай Димитров, се явиха още 25 кандидати за кмет, във втората кампания- деветима, а в последвашата кампания- третима.Резултатът от гласуването : „Да бъдеш себе си” – два мандата на балотаж, а на третия – избиране от раз.

Това означава,че той беше, и е, най-достойният, най-сериозният, най- заслужилият и избиран за кандидат. Във времето кметът  се превърна в популярна личност с неуспорими достойнства, признавани и от опонентите му, а поредното му обръщение към съгражданите е:„Бъдете амбициозни за бъдещето на община Несебър!”.

В Десетилетието на настоящата книга са събрани 12-те интервюта с : Даниела Костадинова, Даринка Илиева, Диана Саватева, Димчо Райков, Максим Момчилов,

Мара Георгиева,Мария Кехайова,Силвия Шатарова,Соня Георгиева, Спас Спасов, Стилян Найденов.

Свързащата книга „Да бъдещ себе си”с интервюираните е веруюто на Николай Димитров с обобщението: „Политиката ни е напълно  предвидима”, каквото и да е настоящето, съвремието и бъдещето.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

„Да бъдеш себе си”-цитатник:

 

…….Немислимо е да говорим за развитието и просперитета на нашата община, за нейния европейски облик без грижи и внимание към нашите деца. Ясно е докъде сме стигнали и какво предстои, а и несебърските избиратели винаги са имали безпогрешен усет за стойностните неща в живота…..

26.10.2007

…….Екипът ще го избирам по компетентност, по образованост.Искам да привлека и политическите сили и коалиции в местния парламент наравно с мен да участват в управлението, да поемат отговорност. Защото аз се кандидатирах за кмет, не за цар….

                                                                                                                                     05.11.2007

…….В комисиите е положено едно добро начало на взаимоотношенията с общинската админастрация. И това не може да не доведе до добри резултати при решаването на общинските проблеми от двата органа на местното самоуправление……..

                                                                                                                                     06.12.2007

……За мен по-важен е вотът на избирателите,който е над 60 % от гласовете.Приемам този вот като оценка за свършеното през първия мандат. Винаги съм имал позицията,че кметът е кмет на всички жители на общината.Ще бъда последователен и ще бъда такъв и за тези,които не са гласували за мен……….

                                                                                                                                     05.12.2011                                                                     

…..Политическата обстановка в нашата община често се описва в медиите като феноменална. Тази атмосфера обаче първо се получава на несебърска територия, а след това политическите практики  се проявяват и в други градове. Тя до голяма степен е лишена от политиканстване и най-отличителният й белег е прагматизма………..

13.11.2011

……..За мен обаче попадането в парламента не е и няма как да ми е приоритет. Заявявам, че няма да ме откриете в каквато и да е листа от кан-дидат-депутати. Аз съм избран за кмет на общината  и като такъв имам ангажимент не само към моите избиратели, а към всички жители на общината. В т.ч. и към тези, които по една или друга при-чина въобще не са отишли до избирателните урни. И усилията ми са насочени към изпълнение на този ангажимент…….

                                                                                                                                      

                                                                                                                                13.11.2012

…..Ако е вярно,че човек истински живее в миговете на съприкосновение с красотата, то Несебър е обетованата земя на нашето възхище-ние, една непреходна хилядолетна магия, която непременно трябва да се почувства и преживее. Също така винаги сме твърдели, че Несебър е перлата в короната на българското самочувствие…

                                                                                                                                     06.10.2014

……..Винаги съм бил амбициозен за бъдещето на Несебър, поставял съм си дългосрочни цели, защото вярвам, че в град с хилядолетна история като нашия трябва да има приемственост в политиката – да завършваме започнатото от тези преди нас, да се учим от грешките им, ако виждаме такива, но винаги на първо място да поставяме благото на града…..

                                                                                                                                    22.10.2015

……Всяка община е различна и местните избори също. Тук ние работихме през годините и този местен вот е не по партии, а той е за хора и личности, работещи за града.Това доказва, че гражданите са амбициозни за развитието на своята община. И тук не става дума за партиен модел. Местните избори са различни от парламентарните…….

                                                                                                                                     27.10.2015                                                                                                                …..Убеден съм за моите съграждани, че те приемат належащите и навременни ежедневни работи за настоящите и дългосрочни проекти.Подходите към избора за бъдещето на общинат, според мен, означават  развитие и приемственост. Означават надграждане. Означава планиране на бъдещето.Политиката ни е напълно предвидима…..                                                                                                                                

                                                                                                                                    29.11.2017

                                                                                                                            

                                                                                                            

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *