снимка(1)

  В Свети Влас писатели ще четат свои произведения

   

   

  Четирима писатели ще четат свои произведения на 29 май  в рамките на инициативата „Походът на книгите“-„Влас чете“. Организатори са Кметство Свети Влас и местният Клуб на четящите. Литературните срещи се организират всеки месец, а идеята да се канят писатели, които лично да четат свои творби, цели да повиши интереса на младите към четенето, да се събуди любопитството към литературата и да съхрани любовта към писменото слово.

  На 29 май  от 17:00 часа пред малки и големи в читалище „Пробуда-1938“ в Многофункционалната зала в Свети Влас ще четат писателите Виктор Иванов, Марин Маринов и бургаските автори -Добрин Катеров и единадесетокласничката от СОУ „Кирил и Методий“ Красимира Русева. Всеки автор ще представи свое произведение с петнайсет минутно четене. С читателите те ще споделят и свои творчески тайни и вдъхновяващи истории.

  Най-вече се надяваме на младите читатели и децата, защото сме поканили и двама млади и обещаващи таланти от Бургас. Надяваме се ежемесечната инициатива, която стартирахме, да стимулира четенето като навик, да обогати знанията на подрастващите, а защо не и да провокира млади читатели да открият своя скрит талант, обясниха от кметството.

  Проектът „Влас чете“ е взаимстван от ежегодната национална кампания „Походът на книгите“, а мисията му е да вдъхновява младите да четат повече. Първата литературна сбирка, провела се през април в курортния град, срещна младото четящо поколение с поетесите Кали Кол, Силвия Асенова ,Стефка Бънкова -Стефания и Тонка Чанкова.

   

   

  Print Friendly

  Автор: Nessebar-News.com


    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *